­ ­ ­ ­

Korporativna društvena odgovornost

Od proglašenja Crne Gore  kao ’’prve ekološke države’’ u svijetu, 1991. goidne, Vlada je donijela veliki broj zakona za zaštitu prirodnih resursa države od potencijalnih štetnih dejstava masovnog turizma. Porto Montenegro dijeli ovo ekološki napredano stanovište i priznaje da je odgovoran turizam isto onoliko u vezi sa   pružanjem lokalnoj zajednici koliko je u vezi sa zaštitom prirodne zajenice.

Počevši od svoje koncepcije, razvoj je djelovao kao katalizator za stvaranje radnih mjesta i pozicioniranje Crne Gore kao ekskluzivne turističke destinacije. On takođe donosi bogatstvo, mogućnosti ulaganja i dugoročne vještine koje koriste bogato pomorsko naslijeđe ove ddržave na koristan način.

O 2007. godine, Marina Porto Montenegro je stalno aktivna  sa svojim inicijativama korporativne društvene odgovornosti, u koje uključuje lokalnu zajenicu, doprinoseći tokom tog vremena 2 miliona eura lokalnim projektima. 

Zupa CSR Thumbnail

Uređena sportska dvorana na Župi


Sedmom u nizu akcija u sklopu projekta društvene odgovornosti Zajedno za zajednicu, petnaestak zaposlenih u kompaniji Adriatic Marinas – Porto Montenegro, završilo je ovog decembra radove na uređenju dvorišta i hola Sportske dvorane na Župi.

School Renovation Thumbnail

Uredjena skola u Donjoj Lastvi


Šestom u nizu akcija u sklopu projekta društvene odgovornosti “Zajedno za zajednicu”, dvadesetak zaposlenih u kompaniji “Adriatic Marinas – Porto Montenegro“, završili su u novembru radove na uređenju enterijera u zgradi područnog odjeljenja tivatske OŠ „Drago Milović“ u Donjoj Lastvi.

Podrška Muzičkoj školi Tivat


U nastavku saradnje sa lokalnim institucijama, Porto Montenegro je ovog oktobra podržao kupovinu binske rasvjete za Muzičku školu Tivat, u vrijednosti od 2.000 eura. Kako projektom nove škole nije urađena rasvjeta u koncertnoj dvorani škole, što otežava održavanje manifestacija, koncerata ili sastanaka, Porto Montenegro je prihvatio inicijativu uprave škole da finansijski podrži ovaj projekat.

Close Popup