Boka Bay in Montenegro

Najljepše plaže u Crnoj Gori - otkrijte skrivene plaže u Crnoj Gori

Najlepše plaže u Crnoj Gori samo su jedan od mnogobrojnih razloga da zavolite ovu zemlju! 

Složićemo se da je mala, mediteranska Crna Gora posebna po mnogo čemu – ponekad je nazivaju draguljem Jadrana, prirodni biser koji vam daje šansu da je iskusite na mnogo načina. Ovdje možete planinariti visokim i strmim planinama, uživati u pogledu na svjetlucave zalive, uranjanju u doboko plavo more, slušanju bogate istorije, istraživanju sredjovjekovnih gradova, da ne pominjemo isprobavanje morskih specijaliteta i upoznavanja srčanih i dobroćudnih ljudi.

Ako ste zbog svega ovoga, ili bar nečega nabrojanog, riješili da posjetite našu lijepu zemlju i odsjednete u luksuznom Porto Montenegru prilikom vaše posjete, onda ste ili došli u potrazi za avanturom ili za beskrajnim baškarenjem na našim bajkovitim plažama. Iz tog razloga, predstavljamo najljepše plaže Crne Gore, od kojih ćete se u neke i sami zaljubiti.

U nastavku teksta, otkrijte skrivene plaže u Crnoj Gori koje predstvaljaju savršeno mesto za izlet i vašu crnogorsku avanturu!

Skrivene plaže u Crnoj Gori koje će vas privući

Vjerovali ili ne, skrivene plaže u Crnoj Gori su upravo ona mjesta sa kojih svaka avantura za pamćenje potiče. Na plažama uživate u sunčanju, šetnjama, plivanju i ronjenju, što je sve ono, i mnogo više što nudi živopisna crnogorska obala, obogaćena nekim od najljepših plaža u zemlji. U nastavku vam predstavljamo samo neke najlepše plaže u Crnoj Gori koje vas neće ostaviti ravnodušnim.

Mogren plaža spada u najljepše plaže u Budvi

Plaže u Crnoj Gori, a naročito Budvi su mnogobrojne, ali najbolje plaže u Budvi definitivno mogu da se svedu na nekolicinu od koje je Mogren plaža vjerovatno najpopularnija, a po mnogima i najljepša. Mogren se izdvaja po tome što je oivičena stijenama i time izdvojena, a opet u neposrednoj blizini budvanskog Starog grada.

Do nje se prilično lako stiže zahvaljujući dobroj povezanosti drumom, pri čemu se za Mogren reći da gledano spolja izgleda zaista upečatljivo, tako ispresjecana među oštrim planinama. Plaža sama po sebi obiluje sadržajima, ali turistima i mještanima je omiljena jer na njoj mogu savršeno da se opuste i uživaju u okolnim ljepotama zaliva.

Plaža Jaz -  jedan od najlepših primera peščane plaže u Crnoj Gori

Mnogi ljudi smatraju da su peščane plaže u Crnoj Gori ujedno i najlepše plaže u Crnoj Gori. A na samo nekoliko kilometara udaljenosti od Mogrena nalazi se još jedna plaža koja se može opisati kao savršena za sve starosne dobi i uzraste. Jaz važi za malo parče raja u bokokotorkskom zalivu, a kako i ne bi kada se uzme u obzir kakvo zelenilo ovdje dominira.

Pored toga što je lijepa na oko, plaža Jaz je popularna iz još jednog razloga – ovdje se svake godine održava Sea Dance festival, frakcija popularnog Exit-a. Festival je organizovan direktno na Jazu, sa obiljem svjetski poznatih muzičkih imena koja su došla da se oprobaju na stejdževima festivala.

Uvala Dobreč u Herceg Novom - primer lepe skrivene plaže u Crnoj Gori

Kada je u pitanju Herceg Novi plaže su same po sebi integralni dio ovog šarmantnog gradića, ali recimo, ako ste krenuli na krstarenje zalivom Boke, i na tom putu vam je Herceg Novi planirana stanica, onda ste je uvala Dobreč nadomak grada mjesto kome treba da posvetite posebnu pažnju.

Dobreč je skup kristalnog plavog mora, odlične morske hrane, skrivene uvale i ljupke plaže od oblutaka, koje djeca posebno vole. Ova plaža se posebno ponosi nevjerovatnim restoranom sa vrhunskim lokalnim recepturama morskih plodova, što je samo jedan od razloga da se zaljubite u Dobreč.

Sandy beach in Montenegro

Kopakabana ili Velika Plaža – Ulcinj - Najlepše peščane plaže u Crnoj Gori

Ukoliko ste ljubitelj peščanih plaža, onda je plaža Kopakabana neizostavna destinacija na vašem odmoru u Crnoj Gori. Mnogi smatraju da je ovo primer najlepše peščane plaže u Crnoj Gori. Kopakabana je nazvana po istoimenoj brazilskoj plaži u Riju, takođe je poznata i kao Velika Plaža, a verujte nam da je taj naziv sasvim opravdan. Naime, ova plaža je duga nevjerovatnih 12 km, ispunjena puderastim pijeskom i okružena kristalno čistim morem. Zahvaljujući povoljnim vjetrovima, ova plaža se pozitivno kotira među ljubiteljima vodenih sportova, zbog čega je smatraju najboljom u Crnoj Gori, bar kada je riječ o ovim aktivnostima.

Za Kopakabanu se slobodno može reći da spada među najljepše plaže u Crnoj Gori, koja nudi i veliki broj restorana sa morskim specijalitetima u čijem ambijentu možete uživati.

 

Plaža Lučice u Petrovcu - jedna od najljepših crnogorskih plaža

Iako je Petrovac poznat kao jedno od najposjećenijih ljetovališta svake godine, plaža Lučice je uspela da ostane neiskvarena i čista, što je čini pravom atrakcijom koju vrijedi posjetiti tokom ljetnjeg odmora. Lučice su pravi primjer intimne plaže u Crnoj Gori, zbog svog prilaza, koji je oblikovan kao uvala, okružen borovim drvećem i maslinjacima. 

Kada su u pitanju najljepše plaže Crne Gore, ono što takođe izdvaja plažu Lučice, posebno kod porodičnih posjeta, jeste plitka voda idealna za veslanje ili prve časove plivanja. Za mještane Petrovca, Plaža Lučice je nesumnjivo najljepša plaža u Crnoj Gori.

Ada Bojana - pjeskovita ljepota u blizini albanske granice

Ada Bojana je jedna od najljepših crnogorskih pješčanih plaža, koja počinje tamo gde se Velika Plaža u Ulcinju završava, a prostire se sve do granice sa Albanijom. Za razliku od Velike Plaže, Ada Bojana je poznata po dubokim vodama koje su odlične za plivanje. Ada Bojana je ostrvo koje se nalazi između dva riječna toka, koja je mostom povezana sa kopnom. 

U jugoslovenskoj eri, Ada Bojana je bila jedan od najpoznatijih nudističkih rezervata, dok danas ima poseban dio namjenjen svima koji ne žele da skidaju svu odjeću sa sebe. Ada Bojana takođe posjeduje jedinstven robinzon-krusoovski šarm, sa skromnim i autentičnim restoranima i barovima na otvorenom, vrijednim jedinstvene atmosfere ove dugačke i ogoljene plaže.

Ada Bojana je za mnoge ljude najljepša plaža u Crnoj Gori, upravo zbog neverovatnih uspomena koje nose sa sobom sa ovog mesta.

Beach in Tivat

Plaža Plavi Horizonti - Tivat - Prirodna skrivena lepota

Kada su tema najlepše plaže u Crnoj Gori, ne možemo izostaviti ni plažu Plavi Horizonti.

Plavi Horizonti se nalazi nadomak Tivta, pa je lako možete posjetiti iz našeg luksuznog odmarališta. Nalazi se unutar priordne uvale poluostrva Luštice, i spada među najljepše pješčane plaže u Crnoj Gori. Kao dodatni plus je što je okružena borovom šumom, stjenovitim uvalama i kristalno čistim, plitkim morem koje je savršeno za malu decu, zbog čega spada u najbolje plaže u Crnoj Gori za djecu.

More ove plaže je izuzetno mirno, i samim tim, bezbjedno, zbog čega ova plaža spada među omiljene među porodicama sa djecom – sa svojom posebnom tropskom atmosferom i rajskom prirodom.

Šta definiše najljepše plaže Crne Gore?

Naša mala, ali očaravajuća zemlja ima obalu dugačku tek nekih 100 kilometara, ali ipak uspeva da sakrije neke od najljepših mediteranskih prizora. U nastavku teksta pročitajte po čemu je Crna Gora posebna.

Mirne vode i mletačko naslijeđe na svakom koraku

Plaže u Crnoj Gori su okružene zadivljujućim pejzažima prirode – visoke planine koje presijecaju oblake brzo smjenjuje neki arhitektonski detalj sa stare građevine, koji vas premješta u neku drugu eru.

Boka Kotorska sama po sebi predstavlja spektakularan prizor, ali zamislite da možete da se sunčate u neposrednoj blizini srednjovekovnog naslijeđa Crne Gore. Iskonska voda sa uvalama za plivanje koje su razbacane po zalivu, sa planinama i tamnim brdima koja se povremeno utapaju u čeličnoplave vode Jadranskog mora, zaista stvaraju nevjerovatan prizor.

Divlje i autentične plaže dostupne jedino brodićima

Plaže mogu da budu prenatrpane, posebno tokom ljetnih mjeseci, ali ako ipak želite da se okupate ili zaronite negdje gdje ima više prostora, ili čak da izađete na otvoreno more, uvijek možete da pronađete vodeni taksi koji će vas prevesti do udaljene plaže ili poludivlje uvale, sa predivnim okruženjem. Putovanje brodom je najčešće jedini način da doprete do ovakvih plaža, a one su po mišljenju mještana, često i jedini način da otkrijete najlepše plaže u Crnoj Gori.

Nestvarni prizori u “zelenom” zalivu

Kada su u pitanju plaže Crna Gora, pored preljepog mora, može da se pohvali i predivnom prirodom koja nikog ne ostavlja ravnodušnim.  Skrivene plaže u Crnoj Gori su zahvaljujući njenoj divnoj i divljoj prirodi, nešto čime se ova zemlja ističe i ponosi. Širom zaliva možete da otkrijete mjesta za uživanje u prijatnoj i intimnoj ljetnoj atmosferi, koju maltene možete dodirnuti. Zadivljujuće prirodno okruženje borovog drveća, čempresa i maslina je dovoljno da u vama probudi osjećanje izgubljenog raja u kom ste se obreli.

Za koju god od ovih plaža da se odlučite, nećete pogriješiti, jer su sve podjednako vrijedne posjete, naročito što se do njih možete lako otisnuti iz naše marine, i na taj način još bolje upoznati naše prelijepe zalive, uvale i plaže.