Odmor sa djecom u Crnoj Gori

Pronalaženje savršene destinacije za porodični odmor nekada može biti komplikovano, pogotovo ako imate malu djecu. Roditelji sa tinejdžerima takođe se mogu naći pred izazovom jer djeca u tom uzrastu već traže nezavisnije iskustvo odmora.
Ne tražite više, jer je odmor sa djecom u Crnoj Gori savršen izbor za sve vrste putnika!
Međutim, možda ćete se zapitati da li je Crna Gora dobra za porodice, ima li dovoljno aktivnosti za djecu, da li je naša zemlja bezbjedna destinacija, koja su najbolja mjesta u Crnoj Gori za djecu, kao i koji su najbolji hoteli za djecu.
U ovom tekstu ćete pronaći sve relevantne informacije o porodičnom odmoru u Crnoj Gori. Nakon što ga pročitate, bićete spremni da isplanirate savršen odmor za sebe i svoju djecu!

Gdje odsjesti - najbolji hoteli za djecu u Crnoj Gori i porodični apartmani

Crna Gora se može pohvaliti raznolikim izborom smještaja, od hotela preko apartmana do privatnog smještaja. Izbor idealne opcije za smještaj zavisiće od vaših individualnih preferencija i lokacije koju namjeravate da posjetite.

Za odmor sa djecom u Crnoj Gori uz more tokom ljetnjih mjeseci, hoteli i apartmani su odličan izbor. S druge strane, ako ste zainteresovani da istražujete planine, manastire i vidikovce, lokalno stanovništvo ima na raspolaganju mnogo privatnih smještaja.

Bez obzira na to gdje odaberete da boravite u Crnoj Gori, možete biti sigurni da će vas dočekati ljubazni lokalci i da će biti mnoštvo prilika da se prepustite našoj jedinstvenoj kuhinji i kulturi.

Crna Gora sa djecom - da li je Crna Gora pogodna za put sa djecom?

Ako ste se pitali da li je Crna Gora dobro mjesto za porodični odmor s djecom – odgovor je da. Osim što nudi mnogo zabavnih aktivnosti u kojima svi članovi porodice mogu uživati zajedno, crnogorska obala ima prelijepe plaže s mirnom i plitkom vodom, što ih čini pogodnim za porodice s djecom. Crna Gora nudi mnoge plaže koje su bezbjedne i prilagođene djeci svih uzrasta. Pješčane obale i pogodnosti poput ležaljki, suncobrana i brojnih sportova na vodi i aktivnosti samo su neke od neophodnih stvari ako putujete s djecom – a Crna Gora ih sve nudi!

A person with a backpack is joyfully hiking on a mountain trail surrounded by trees.

Zašto je Porto Montenegro savršen za odmor sa djecom u Crnoj Gori?

Udobnost i pristupačnost su vjerovatno vaši glavni prioriteti kada putujete sa djecom. U Crnoj Gori postoji veliki izbor smještaja koji je pogodan za porodice sa djecom uključujući brojne hotele i apartmane.

I dok Crna Gora nudi mnogo apartmana i hotela koji zadovoljavaju ove kriterijume, najbolje mjesto u Crnoj Gori za djecu kada je reč o izboru smještaja definitivno je Porto Montenegro.

U luksuznim hotelima Porto Montenegra naći ćete sve što vam je potrebno. Prostrane sobe, room servis i mnogi drugi sadržaji pružiće vam najbolje iskustvo odmora. Blizina Bokokotorskog zaliva i živopisnog primorja olakšaće vam putovanje do plaže sa djecom, a osvježavajuće Jadransko more će odgovarati cijeloj porodici.
Pored hotela, postoji i opcija smještaja u luksuznim apartmanima, koji bi mogli biti prikladniji za porodice koje traže intimu i komfor boravka kao kod kuće.
Odvojene spavaće sobe, potpuno opremljena kuhinja i dnevni prostori mogu biti poželjniji za vašu porodicu. Ova vrsta boravka može vam pružiti veću fleksibilnost i privatnost, omogućavajući vam da pratite sopstveni raspored. Smješteni u srcu Porto Montenegra, imaćete lak pristup lokalnim atrakcijama Tivta, tržnim centrima i restoranima. Zadivljujući pogledi na Jadransko more iz mnogih od ovih apartmana doprineće opštem užitku prilikom vašeg boravka.
Kakva god bila vaša konačna odluka, obje opcije smještaja će biti pogodne za odmor sa djecom u Crnoj Gori.
Porto Montenegro je destinacija iz snova za porodični odmor. Predstavlja idiličan spoj prirodnih ljepota, bogate istorije i mnogih zanimljivih aktivnosti za roditelje i djecu.
Plaže nude savršeno igralište za djecu, a osvježavajuće Jadransko more poziva porodice na kupanje ili uzbudljive sportove na vodi. Pored toga, porodice mogu da istraže istorijske znamenitosti kao što je Stari grad Kotor ili da izazovu sebe pješačenjem do zadivljujućeg Nacionalnog parka Lovćen.
Crnogorci su topli i gostoljubivi, osiguravajući toplo i prijateljsko porodično okruženje. Ako ovo uparite sa nekim od naših luksuznih hotela ili udobnim apartmanom, vaš odmor sa porodicom u Crnoj Gori biće nezaboravan!
Ako je ovo vaš prvi odmor sa djecom u Crnoj Gori, možda ćete se zapitati da li je ovo bezbedna zemlja, koji su uslovi za putovanje, da li vam je potrebna viza i slično. Srećom, na sva ova pitanja smo odgovorili u ovom tekstu.

Aktivnosti za djecu i roditelje u Porto Montenegru

Ukoliko putujete u Crnu Goru sa porodicom, važno je da planirate odmor prema potrebama i interesovanjima svoje djece. Uzmite u obzir njihov uzrast, aktivnosti koje ih interesuju i dužinu trajanja odmora, kako bi svaki dan bio ispunjen i nezaboravan. Uz pravilno planiranje, Crna Gora može pružiti nezaboravno iskustvo porodicama koje putuju s djecom svakog uzrasta.

Ako tražite aktivan porodični odmor, Porto Montenegro nudi raznovrsne aktivnosti, atrakcije i zanimljive časove za vas i vašu djecu.

Sigurno vam nikada neće dosaditi, a ovo su samo neke od aktivnosti koje možete da praktikujete tokom boravka:

An archer's hand is removing arrows from the bullseye of an archery target.

# 1 Časovi streljaštva

Časovi streljaštva u Porto Montenegru predstavljaju jedinstvenu i zanimljivu aktivnost za porodice. Kombinuje ogromnu zabavu, vještine i prijateljsko takmičenje. Ljepota ovog sporta leži u njegovoj inkluzivnoj prirodi, koja omogućava ljudima svih uzrasta i nivoa kondicije da uživaju.

Otključavanjem svog unutrašnjeg Robina Huda, možete zajedno da naučite novu vještinu i negujete timski rad, fokus i koordinaciju. Osim toga, boravak na otvorenom u prekrasnom okruženju Porto Montenegra samo poboljšava iskustvo.

Ove časove drže obučeni profesionalci koji obezbjeđuju sigurnost u svakom trenutku. Stoga, časovi streljaštva nisu samo rekreativna aktivnost već šansa za porodice da se povežu, stvore uspomene i usvoje novu veštinu.

#2 Kroket igra

Kroket igra može biti pravi izbor ako se odlučite za „mirniju“ aktivnost ili imate malu djecu.

Jednostavnost pravila kroketa čini ga pogodnim za sve uzraste, ali njegov taktički aspekt privućiće takmičarski nastrojene članove porodice. Ova igra će podstaći timski rad, komunikaciju i osjećaj jedinstva, a istovremeno će ostaviti dovoljno vremena za razgovor i smijeh jer je ležernijeg tempa.

Igranje kroketa na otvorenom u idiličnom okruženju Porto Montenegra nudi prijatan odmor od digitalnih distrakcija, stvarajući mjesto za kvalitetan porodični provod.

Nije važno da li prvi put uzimate čekić u ruke ili ste pak ekspert za ovu igru, kroket obećava prijatno i nezaboravno porodično iskustvo!

Two people are standing on a jet ski close to the shore of a blue sea, with a clear sky above and a sandy beach in the foreground.

#3 Kurs za napredno upravljanje sopstvenim plovilom

Lično plovilo (džet-ski) u Porto Montenegru predstavlja uzbudljivu i avanturističku aktivnost koja može biti posebno zanimljiva tinejdžerima. Uzbuđenje jurenja preko svjetlucave vode pruža osjećaj slobode i uzbuđenja koji rezonuje sa energetskim duhom tinejdžera.

Iako je ova aktivnost veoma zabavna, sa ličnim plovilima treba pažljivo rukovati, a naš kurs u Porto Montenegru će vas naučiti kako da bezbjedno upravljate džet-skijem. Ova aktivnost takođe može ponuditi nezaboravan način da istražite i cijenite zadivljujući obalni pejzaž.

#4 Jedrenje za najmlađe

Sesije jedrenja za mlade nude djeci zanimljivu, edukativnu i zabavnu aktivnost koja prevazilazi uobičajene. Ova obuka pruža dobro zaokružen uvod u jedrenje, gde djeca uče osnove navigacije i upravljanja na Pico gumenjacima i učestvuju u svakom aspektu procesa – od pripreme i lansiranja do čišćenja i smještanja.

Nadzor instruktora osigurava bezbjednost i omogućava personalizovano vođenje. Ove sesije takođe predstavljaju odličnu priliku za djecu da steknu nove prijatelje i unaprijede svoje društvene vještine.

Sesije jedrenja za mlade kombinuju učenje, avanturu i prijateljstvo, čineći ih zaista korisnom i nezaboravnom aktivnošću za djecu.

#5 SUP daske

SUP daske su uzbudljiva aktivnost za porodice, koja nudi zanimljiv spoj avanture, fizičke aktivnosti i zabave. Ova aktivnost je dostupna svim uzrastima i nivoima vještina, sa većim daskama dostupnim za početnike i djecu.

SUP daske podstiču fizičku kondiciju na prijatan i prirodni način, jer angažuju cijelo tijelo i poboljšavaju ravnotežu. Daće vam priliku da istražite svoje okruženje i njegove ljepote.

Mala djeca će posebno uživati u ovoj aktivnosti, a smijeh izazvan gubljenjem ravnoteže i padom u vodu, koji su neizbežni na početku, zabaviće cijelu porodicu!

Ostale aktivnosti za odmor sa djecom u Crnoj Gori

Crna Gora, sa svojim raznolikim pejzažima, nudi mnoštvo aktivnosti koje odgovaraju različitim interesovanjima.

 

Planinarenje prelijepim Durmitorom

Za ljubitelje prirode i avanture, pješačenje u zadivljujućem Nacionalnom parku Durmitor je neophodno. Njegove veličanstvene planine, glacijalna jezera i kanjoni koji oduzimaju dah pružaju slikovitu pozadinu za istraživanje na otvorenom. Svaki korak duž staza otkriva novi panoramski pogled koji oduzima dah, pozivajući istraživače da se potpuno izgube u čarima istraživanja prirode. Bilo da ste porodica iskusnih planinara koji traže izazovne ture ili početnici koji traže opuštenije staze, Durmitor nudi aktivnosti za sve nivoe iskustva i spremnosti.

 

Snorkeling u kristalnim vodama Jadranskog mora

Ako više volite morsko okruženje, možete ići na ronjenje ili snorkeling u kristalno čistim vodama Jadranskog mora kako biste otkrili živahan podvodni svjet. 

Sa svojim azurno plavim vodama i bogatim morskim životom, Jadransko more pruža očaravajući prostor za ronjenje. Kada se spustite ispod površine, naći ćete se u živopisnom podvodnom svjetu prepunom života i boja.

 

Lokalna kuhinja

Ljubitelji hrane mogu se prepustiti bogatoj crnogorskoj kulinarskoj sceni, degustirajući specijalitete Crne Gore i vrhunska vina u prijatnim tavernama ili vrhunskim restoranima. Crna Gora nudi nesvakidašnje kulinarsko iskustvo isprobavanja bogatih tradicionalnih ukusa. Od bogate planinske hrane do ukusnih morskih jela, raznolika kulinarska scena zemlje obećava gozbu za sva čula.

Prelijepe crnogorske plaže

Za opuštanje, možete jednostavno da se izležavate na nekoj od prelijepih crnogorskih plaža, upijate sunce i uživate u zadivljujućim prizorima. Dok se opuštate na plaži, imaćete zadivljujuć pogled na obalu Crne Gore i netaknutu prirodnu ljepotu. Od strmoglavih litica na obalama mora do bujnog zelenila koje prijanja uz stjenovitu obalu, pejzaž je impresivan. Sa ovako širokim spektrom aktivnosti, Crna Gora nudi ponešto za svakog putnika.

Kotorska tvrđava

Ljubitelji istorije i kulture trebalo bi da posjete UNESCO-va mjesta svjetske kulturne baštine – Kotor i Perast, istražujući sve što ova dva šarmantna grada imaju da ponude. Drevna utvrđenja, prelijepe crkve i penjanje uz Kotorsku tvrđavu će vas ostaviti zadivljene.

Kratak odgovor na pitanje „Da li je Crna Gora dobra za porodice?“ – da, apsolutno!

Različite aktivnosti pogodne za malu djecu i tinejdžere će opustiti i zabaviti sve članove porodice! Povezivanje ovih aktivnosti učiniće odmor sa djecom u Crnoj Gori prelijepim iskustvom punim sretnih uspomena!