Male jahte

Najljepše plaže u Crnoj Gori

Složićemo se da je mala, mediteranska Crna Gora posebna po mnogo čemu – ponekad je nazivaju draguljem Jadrana, prirodni biser koji vam daje šansu da je iskusite na mnogo načina. Ovdje možete planinariti visokim i strmim planinama, uživati u pogledu na svjetlucave zalive, uranjanju u doboko plavo more, slušanju bogate istorije, istraživanju sredjovjekovnih gradova, da ne pominjemo isprobavanje morskih specijaliteta i upoznavanja srčanih i dobroćudnih ljudi.

Ako ste zbog svega ovoga, ili bar nečega nabrojanog, riješili da posjetite našu lijepu zemlju i odsjednete u luksuznom Porto Montenegru prilikom vaše posjete, onda ste ili došli u potrazi za avanturom ili za beskrajnim baškarenjem na našim bajkovitim plažama. Iz tog razloga, predstavljamo najljepše plaže Crne Gore, od kojih ćete se u neke i sami zaljubiti.

Boka Bay in Montenegro

Najbolje plaže u Crnoj Gori koje će i vas privući

Vjerovali ili ne, plaže su upravo ona mjesta na kojima svaka avantura za pamćenje potiče, tako da vrlo lako može dobiti najbolje od oba svijeta. Na plažama uživate u sunčanju, šetnjama, plivanju i ronjenju, što je sve ono, i mnogo više što nudi živopisna crnogorska obala, obogaćena nekim od najljepših plaža u zemlji, a ovo su neke plaže u Crnoj Gori koje vas neće ostaviti ravnodušnim.

Mogren plaža spada u najljepše plaže u Budvi

Plaže u Budvi su mnogobrojne, ali najbolje plaže u Budvi definitivno mogu da se svedu na nekolicinu od koje je Mogren plaža vjerovatno najpopularnija, a po mnogima i najljepša. Mogren se izdvaja po tome što je oivičena stijenama i time izdvojena, a opet u neposrednoj blizini budvanskog Starog grada.

Do nje se prilično lako stiže zahvaljujući dobroj povezanosti drumom, pri čemu se za Mogren reći da gledano spolja izgleda zaista upečatljivo, tako ispresjecana među oštrim planinama. Plaža sama po sebi obiluje sadržajima, ali turistima i mještanima je omiljena jer na njoj mogu savršeno da se opuste i uživaju u okolnim ljepotama zaliva.

Plaža Jaz – još jedno budvansko parče raja

Na samo nekoliko kilometara udaljenosti od Mogrena nalazi se još jedna plaža koja se može opisati kao savršena za sve starosne dobi i uzraste. Jaz važi za malo parče raja u bokokotorkskom zalivu, a kako i ne bi kada se uzme u obzir kakvo zelenilo ovdje dominira.

Pored toga što je lijepa na oko, plaža Jaz je popularna iz još jednog razloga – ovdje se svake godine održava Sea Dance festival, frakcija popularnog Exit-a. Festival je organizovan direktno na Jazu, sa obiljem svjetski poznatih muzičkih imena koja su došla da se oprobaju na stejdževima festivala.

Sandy beach in Montenegro

Uvala Dobreč u Herceg Novom

Kada je u pitanju Herceg Novi plaže su same po sebi integralni dio ovog šarmantnog gradića, ali recimo, ako ste krenuli na krstarenje zalivom Boke, i na tom putu vam je Herceg Novi planirana stanica, onda ste je uvala Dobreč nadomak grada mjesto kome treba da posvetite posebnu pažnju.

Dobreč je skup kristalnog plavog mora, odlične morske hrane, skrivene uvale i ljupke plaže od oblutaka, koje djeca posebno vole. Ova plaža se posebno ponosi nevjerovatnim restoranom sa vrhunskim lokalnim recepturama morskih plodova, što je samo jedan od razloga da se zaljubite u Dobreč.

Kopakabana ili Velika Plaža – Ulcinj

Kopakabana je nazvana po istoimenoj brazilskoj plaži u Riju, takođe je poznata i kao Velika Plaža, a verujte nam da je taj naziv sasvim opravdan. Naime, ova plaža je duga nevjerovatnih 12 km, ispunjena puderastim pijeskom i okružena kristalno čistim morem. Zahvaljujući povoljnim vjetrovima, ova plaža se pozitivno kotira među ljubiteljima vodenih sportova, zbog čega je smatraju najboljom u Crnoj Gori, bar kada je riječ o ovim aktivnostima.

Za Kopakabanu se slobodno može reći da spada među najljepše plaže u Crnoj Gori, koja nudi i veliki broj restorana sa morskim specijalitetima u čijem ambijentu možete uživati.

Beach in Tivat

Plaža Plavi Horizonti – Tivat

Plavi Horizonti se nalazi nadomak Tivta, pa je lako možete posjetiti iz našeg luksuznog odmarališta. Nalazi se unutar priordne uvale poluostrva Luštice, i spada među najljepše pješčane plaže u Crnoj Gori. Kao dodatni plus je što je okružena borovom šumom, stjenovitim uvalama i kristalno čistim, plitkim morem koje je savršeno za malu decu, zbog čega spada u najbolje plaže u Crnoj Gori za djecu.

More ove plaže je izuzetno mirno, i samim tim, bezbjedno, zbog čega ova plaža spada među omiljene među porodicama sa djecom – sa svojom posebnom tropskom atmosferom i rajskom prirodom.

Za koju god od ovih plaža da se odlučite, nećete pogriješiti, jer su sve podjednako vrijedne posjete, naročito što se do njih možete lako otisnuti iz naše marine, i na taj način još bolje upoznati naše prelijepe zalive, uvale i plaže.