­ ­ ­ ­

Gorivo koje ne podliježe porezu i carini

Tax and Duty-Free Fuel

Marina Porto Montenegro nudi gorivo koje ne podliježe porezu i carini privatnim i komercijalnim plovilima po cijeni koja je oko 45% niža od maloprodajne. Namjenski dok za točenje goriva, sa zalihom od 800.000 litara bescarinskog dizel goriva, smješten je na kraju Gata 3, sa kapacitetom za jahte do 200 m sa gazom od 15 metara.

Bez postavljene minimalne granice ili ograničenja vezanih za registraciju, kao i bez dodatnih naknada, ovaj dok posluje tokom cijele godine i pruža bezbjedan ulaz / izlaz, dok se dopunjavanje goriva obavlja preko carinske i imigracione službe koja se nalazi na licu mjesta.

Dodatne pogodnosti uključuju:

  • 3 veza za punjenje goriva plus ponton za pomoćna plovila i jet ski
  • Kvalitet goriva prati Inspekcijska služba tj. Bureau Veritas
  • Kvalitet goriva je u skladu sa ISO 8217/2010 standardom
  • Maksimalna brzina protoka od 1000 litara u minuti

PORUDŽBINA GORIVA

Upit za bezcarinsko gorivo potrebno je poslati putem mail-a, najmanje 72h unaprijed. Narudžba ce biti potvrđena u zavisnosti od dostpunosti kolicine goriva. 

CARINSKI PROPISI

Važeća vinjeta i pečat koji sadrži podatke o jahti su neophodni za uzimanje bescarinskog goriva. Nakon tankovanja, jahta mora napustiti teritorijalne vode Crne Gore. Međutim, uz carinsku dozvolu, jahta koja uzima bescarinsko gorivo može ostati u Marini u trajanju do 24 sata.

Za više informacija i dostavljanje poružbina, molimo da pozovete broj  +382(0)32 661 098 ili da se obratite na e-mail adresu bunkering@portomontenegro.com .

Close Popup