Father and two children

Ekonomsko državljanstvo Crne Gore

Vaš put do ekonomskog državljanstva

Program sticanja crnogorskog državljanstva putem ulaganja (Ekonomsko državljanstvo – CBI) omogućuje kvalifikovanim investitorima i njihovim porodicama da dobiju crnogorske pasoše u zamjenu za definisano ulaganje u projekat izgradnje nekretnina odobren od strane Vlade, kao što su rezidencije SIRO od strane Kerzner-a. Crna Gora nije član EU, ali je na dobrom putu da to postane. Procjene su da će do 2025. godine postati članica, što otvara brojne druge pogodnosti koje se ostvaruju sticanjem crnogorskog državljanstva. Istražite opcije za ulaganje u nekretnine u Crnoj Gori – pošaljite upit i informišite se više!

Uslovi za crnogorsko ekonomsko državljanstvo

  • Ako želite da budete razmotreni za sticanje crnogorskog pasoša putem programa ekonomskog državljanstva, morate uložiti najmanje 450.000 € u nekretnine u okviru jednog od odobrenih projekata od strane Vlade, te dati doprinos od 200.000 € u fondove Vlade Crne Gore za razvoj i inovacije.

Minimalno ulaganje: 450.000 € + 200.000 (ulaganje u nekretninu kojom se stiču uslovi doprinos za razvoj i inovacije)

Ključni benefiti – zašto odabrati ekonomsko državljanstvo Crne Gore:

  • Putovanje bez vize i lak put do potencijalnog EU pasoša
  • Najisplativije ulaganje u Evropi i uslov kratkog boravka

Kako dobiti crnogorsko državljanstvo je sve češće pitanje među stranim državljanima.

Putovanja bez vize

Crnogorski pasoš, koja se visoko rangira na uticajnom Henlijevom indeksu pasoša (Henley Global Passport Index), omogućava putovanje bez vize u 124 zemlje i teritorije, uključujući Šengensku zonu. Planiranim pristupanjem Crne Gore Evropskoj uniji 2025. godine vrijednost pasoša će se značajno povećati.

Pogodnosti u pogledu oporezivanja

Režim oporezivanja u Crnoj Gori je među najpovoljnijima u Evropi, s niskim stopama poreza za fizička i pravna lica od samo 9-15%. Crna Gora – koja je 2002. godine usvojila euro kao svoju valutu – ne nameće deviznu kontrolu, a potpisnica je sporazuma o oporezivanju s više od 40 zemalja. Porez u Crnoj Gori je i dalje jedan od najnižih u cijeloj Evropi i zbog toga je ovo odlično mjesto za investicije.

Jednostavan put do državljanstva

Crnogorski program ekonomskog državljanstva pruža Vama i Vašoj porodici možda najlakši i najpovoljniji put do državljanstva neke zemlje u Evropi. Ne postoji zahtjev za prebivalište i nema potrebe za odricanjem od postojećeg državljanstva. Nije potreban intervju ili test poznavanja jezika, a ne postoje ni obrazovni ili profesionalni kriterijumi koje treba zadovoljiti.