Državljanstvo na osnovu investicije

Vaš put do crnogorskog državljanstva

Program sticanja crnogorskog državljanstva putem ulaganja (Ekonomsko državljanstvo – CBI) omogućuje kvalifikovanim investitorima i njihovim porodicama da dobiju crnogorske pasoše u zamjenu za definisano ulaganje u projekat izgradnje nekretnina odobren od strane Vlade, kao što su rezidencije SIRO od strane Kerzner-a.

Ispunjavanje uslova

Ako želite da budete razmotreni za sticanje crnogorskog pasoša putem programa ekonomskog državljanstva, morate uložiti najmanje 450.000 € u nekretnine u okviru jednog od odobrenih projekata od strane Vlade, te dati doprinos od 200.000 € u fondove Vlade Crne Gore za razvoj i inovacije.

450.000 € + 200.000 
ulaganje u nekretninu kojom se stiču uslovi doprinos za razvoj i inovacije

Putovanja bez vize

Crnogorski pasoš, koja se visoko rangira na uticajnom Henlijevom indeksu pasoša (Henley Global Passport Index), omogućava putovanje bez vize u 124 zemlje i teritorije, uključujući Šengensku zonu. Planiranim pristupanjem Crne Gore Evropskoj uniji 2025. godine vrijednost pasoša će se značajno povećati.

Pogodnosti u pogledu oporezivanja

Režim oporezivanja u Crnoj Gori je među najpovoljnijima u Evropi, s niskim stopama poreza za fizička i pravna lica od samo 9-15%. Crna Gora – koja je 2002. godine usvojila euro kao svoju valutu – ne nameće deviznu kontrolu, a potpisnica je sporazuma o oporezivanju s više od 40 zemalja.

Jednostavan pristup

Crnogorski program ekonomskog državljanstva pruža Vama i Vašoj porodici možda najlakši i najpovoljniji put do državljanstva neke zemlje u Evropi. Ne postoji zahtjev za prebivalište i nema potrebe za odricanjem od postojećeg državljanstva. Nije potreban intervju ili test poznavanja jezika, a ne postoje ni obrazovni ili profesionalni kriterijumi koje treba zadovoljiti.