Bay of Kotor Montenegro

Crna Gora

Blagoslovena neopisivom ljepotom

Crna Gora – država bogate istorije. Neodvojivo povezana sa svojom burnom prošlošću, a opet lica jasno okrenutog budućnosti, ona je riznica prirodnih bogatstava, vrijednih bisera kulture, tradicija koje se poštuju i iskrenih, dobronamjernih domaćina. Nekada najbolje čuvana tajna Mediterana, danas potpuno okrenuta prema svijetu.

Novo doba

Iako je relativno mala, Crna Gora je obdarena mnoštvom prirodnih i ljudskom rukom stvorenih bisera koji nadilaze njenu skromnu veličinu, zbog čega je, kao i zbog blage mediteranske klime, pristupačnosti, te kulturne baštine i atraktivne gastronomije, doživjela transformaciju u jednu od najpoželjnijih turističkih destinacija na svijetu.

Ponosita zemlja

Kao država koja je vjekovima odolijevala velikim osvajačkim silama, Crna Gora se diči kulturom koja visoko cijeni čast, skromnost i integritet. Njeni ljudi s ponosom govore o svojoj tradiciji i običajima, koje velikodušno dijele sa posjetiocima.

Crnom Gorom

Od Porto Montenegra se vožnjom duž obale brzo stiže u Budvu, najposjećeniju destinaciju u zemlji, čuvenu po burnom noćnom životu. Skadarsko jezero, u centralnom dijelu zemlje, pravi je raj za ljubitelje prirode, a naročito brojnih vrsta ptica. Centralni dio zemlje krasi krševita unutrašnjost koja se sjevernije nastavlja na neutabane staze kroz planinske lance, kao i atraktivne skijaške staze.