Zbog čega treba angažovati agenta prilikom kupovine nekretnine u inostranstvu?

Ukoliko ste nekada maštali o napuštanju užurbanog gradskog života i preseljenju u mirnije krajeve, sigurno vam je, jedna od prvih asocijacija bila, prelepa Crna Gora i njena očaravajuća obala. 

Poznato je da je kupovina imovine u inostranstvu nešto zahtevniji proces negoli u slučaju lokalne kupovine. Potraga za savršenom luksuznom nekretninom može biti težak posao, koji sa sobom nosi brojne prepreke i izazove o kojima se mora temeljno promisliti.

Zbog čega je dobra ideja angažovati agenta za nekretnine u Crnoj Gori

Agent za nekretnine može vam značajno olakšati proces kupovine imovine u inostranstvu, i predstavljati ključnu pomoć u potrazi za savršenom nekretninom u Crnoj Gori. Postoji još mnogo razloga zbog čega je angažovanje agenta dobra ideja, a mi vam neke od njih nabrajamo u nastavku teksta.

  • Agent za nekretnine upoznaće vas sa lokalcima i potencijalnim budućim komšijama, od kojih ćete moći da čujete informacije iz prve ruke o načinu života i prjednostima odabranog naselja, te na taj način upoznati sve čari crnogorskog primorja!
  • Nakon što vas upozna sa lokalcima, ekspert u oblasti nekretnina će vam predočiti prijednosti i potencijalne mane svih naselja u kome se nekretnine nude. Na osnovu vaših želja i očekivanja, agent će vam pomoći da ustanovite koja je najbolja ponuda na tržištu, koja može zadovoljiti vaše kriterijume savršene nekretnine.

Poznavanje obje strane – kupca i prodavca, agenta čini najinformisanijom osobom o postojećoj nekretnini,  te će vam upravo njegovo angažovanje dati osnov za dobro promišljenu odluku.

  • Plaćanjem angažmana agenta za nekretnine, štedite na duže staze. On će istražiti tržište za vas, te pomoći da napravite pravi izbor prilikom kupovine i selidbe u vaš novi dom. Stručnjak za nekrentnine, će vas spriječiti da preplatite imovinu, a naročito lokalni agenti imaju optimalan pregled tržišta i neprocenjivo iskustvo.
  • Još jedan od razloga jeste i kriterijum efikasnosti.  Naime, angažman agenta za nekretnine jedan je od najbržih načina  da se prođe kroz ceo proces. Ostavite birokratiju i papirologiju stručnjaku, a za to vreme uživajte u istraživanju prelepe Jadranske obale!
  • Možda i najveća prijednost agenta za nekretnine jeste njegovo poznavanje velikog broja drugih profesionalaca  iz srodnih zanimanja, poput advokata za nekretnine i računovođa. Oni  mogu biti od velike  koristi tokom procesa, a svaki pravi, lokalni agent za nekretnine obezbediće vam mrežu profesionalaca i preporučiti najbolje ljude značajne za proces.
  • Zaključne transakcije i procedure prilikom kupovine nove imovine mogu biti jako naporan, dug i iscrpljujući proces. Gotovo kao po pravilu, u samoj  završnici kupovine, trivijalne sitnice poput skrivenih taksi i troškova popravki se pojave niotkuda, te prolongiraju kupovinu. Upravo zato, potrebno je  angažovati stručnjaka sa iskustvom koji će znati sve začkoljice i sitnice u procesu, te umeti da odgovori na sve potencijalne probleme i nedoumice.
  • Na samom kraju, poznavanje dobrog agenta za nekretnine biće vam od koristi i u budućnosti! Bilo da vam je potrebna preporuka za vaše prijatelje i porodicu, ili ste se odlučili za kupovinu još nekretnina – provereni agent od poverenja uvek je korisno poznanstvo!

Ukoliko ste u potrazi za novim domom,  najtoplije preporučujemo nekretnine u Porto Montenegru. Ovo prelijepo nautičko naselje nalazi se u opštini Tivat, i poznato je po svojoj luksuznoj marini. Ovo je savršeno naselje za autentično iskustvo života na obali, a daje i fantastične mogućnosti za relaksaciju i uživanje u jednim od mnogih restorana, barova i luksuznih butika najpopularnijih modnih brendova

Crnu Goru odlikuje neverovatno prirodno bogatstvo, koje se može videti na svakom koraku – od predivnih planina do kristalno čistog mora, ova destinacija retko kog će ostaviti ravnodušnim!

Ukoliko želite da saznate više o stambenom naselju unutar kompleksa Porto  Montenegro, posetite Elena rezidencije i Regent Pool Club rezidencije.

Za informacije koje  se tiču našeg najnovijeg  naselja, posetite Boka Place i stambene  jedinice pogodne za Program ekonomskog državljanstva.