Porto Montenegro Marina

Naš tim

Generalni direktor

David Margason

David je stručnjak u sferi razvoja nekretnina i ulaganja sa preko 30 godina iskustva na velikim projektima koji se fokusiraju na međunarodni turizam, ugostiteljstvo i mješovitu upotrebu objekata na obali. Njegove prethodne funkcije uključuju ulogu direktora za razvoj u Majid Al Futtaim Group, gdje se fokusirao na akvizicije i razvoj na Bliskom istoku i u Sjevernoj Africi. Bio je i direktor kancelarije koja daje savjete o ulaganjima na Bliskom istoku i direktor razvoja za Lendlease korporaciju u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Direktor marine

Tony Browne

Tony je uz kompaniju od samog početka i posjeduje višestruko iskustvo u upravljanju i nautičkoj industriji. Tony je bivši kapetan superjahte i proveo je deset godina na moru, bilježeći dva putovanja oko svijeta od preko 80,000 nautičkih milja – ploveći do svih luka širom svijeta, gdje je iz prve ruke svjedočio različitim standardima marina. Tony je takođe uspješno upravljao nagrađivanom ekskluzivnom stolarskom kompanijom i držao tradicionalnu obuku jedrenja u slobodno vrijeme.

Pravni direktor

Savo Djurovic

Prije nego se pridružio projektu, Savo je bio pravni savjetnik Agencije Vlade SAD-a za ekonomsku pomoć Crnoj Gori, u kojoj su njegove dužnosti uključivale pripremu svih zakona koji se odnose na ekonomske reforme u Crnoj Gori. Savo je takođe radio za Ministarstvo zdravlja Crne Gore, kao i za mnoge privatne firme. Diplomirao je na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i tečno govori engleski jezik.

Direktor razvoja projekta

Michael Hardman

Michael je profesionalac za razvoj nekretnina i ovlašćeni geodeta sa skoro 20 godina iskustva u komercijalnom i mješovitom razvoju velikih namjena, najčešće na glavnim i primarnim tržištima. Diplomac Univerziteta u Redingu, Michael je takođe magistar nauka iz oblasti finansiranja ulaganja u nekretnine Univerziteta Oxford Brookes. Prethodno je radio kao direktor kompanije Colliers u Londonu, UK i saradnik u kompaniji Gardiner & Theobal, u kojima je rukovodio sektorom za upravljanje troškovima inženjeringa u prestižnom sjedištu u Londonu vrijednom milijardu eura. Michael ima iskustvo u rezidencijalnim sistemima mješovite namjene, sa posebnim fokusom na nekretnine iz klase mješovite namjene. Porto Montenegro je njegov prvi internacionalni projekat.

Glavni finansijski direktor Grupe

Valentina McReynolds

Valentina u Porto Montenegro donosi preko 20 godina međunarodnog iskustva. Tokom svoje karijere radila je na različitim projektima, i na visokim funkcijama za upravljanje finansijama u preko jedanaest zemalja. Njene funkcije uključuju funkciju regionalnog finansijskog menadžera u Coca-Cola kompaniji, sa kontinuiranim profesionalnim angažmanima na funkciji Glavnog finansijskog službenika u Nectar Group i Glavnog finansijskog službenika i Glavnog izvršnog direktora McCann Group, najveće marketinške i medijske kompanije u regionu jugoistočne Evrope.

Direktor operacija

Desko Portic

Desko se pridružio projektu 2011. godine, nakon više od 20 godina rada u industriji luksuznih hotela širom Londona. Ima dokazano iskustvo u osmišljavanju novih hotelskih projekata od faze koncepta do završetka i odlučno je fokusiran na pružanje usluga klijentima u svim oblastima poslovanja. Desko nadgleda sve operativne funkcije unutar destinacije, osim gradilišta i marine.

Direktor za odnose sa Vladom

Predrag Lekovic

Predrag je serijski preduzetnik sa preko 20 godina iskustva. Karijeru je počeo kao inženjer za telekomunikacije na Bliskom istoku i u centralnoj i istočnoj Evropi. Kasnije je osnovao ili ulagao u nekoliko kompanija u različitim sektorima, od informacionih tehnologija i razvoja softvera do prodaje robe široke potrošnje i ugostiteljstva. Ima veliko iskustvo u radu sa javnim i sektorom ekonomije u Crnoj Gori i širem regionu.