Porto Montenegro Marina

Naš tim

Generalni direktor

David Margason

David je stručnjak u sferi razvoja nekretnina i ulaganja sa preko 30 godina iskustva na velikim projektima koji se fokusiraju na međunarodni turizam, ugostiteljstvo i mješovitu upotrebu objekata na obali. Njegove prethodne funkcije uključuju ulogu direktora za razvoj u Majid Al Futtaim Group, gdje se fokusirao na akvizicije i razvoj na Bliskom istoku i u Sjevernoj Africi. Bio je i direktor kancelarije koja daje savjete o ulaganjima na Bliskom istoku i direktor razvoja za Lendlease korporaciju u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Glavni finansijski direktor Grupe

Valentina McReynolds

Valentina u Porto Montenegro donosi preko 20 godina međunarodnog iskustva. Tokom svoje karijere radila je na različitim projektima, i na visokim funkcijama za upravljanje finansijama u preko jedanaest zemalja. Njene funkcije uključuju funkciju regionalnog finansijskog menadžera u Coca-Cola kompaniji, sa kontinuiranim profesionalnim angažmanima na funkciji Glavnog finansijskog službenika u Nectar Group i Glavnog finansijskog službenika i Glavnog izvršnog direktora McCann Group, najveće marketinške i medijske kompanije u regionu jugoistočne Evrope.

Direktor marine

Tony Browne

Tony je uz kompaniju od samog početka i posjeduje višestruko iskustvo u upravljanju i nautičkoj industriji. Tony je bivši kapetan superjahte i proveo je deset godina na moru, bilježeći dva putovanja oko svijeta od preko 80,000 nautičkih milja – ploveći do svih luka širom svijeta, gdje je iz prve ruke svjedočio različitim standardima marina. Tony je takođe uspješno upravljao nagrađivanom ekskluzivnom stolarskom kompanijom i držao tradicionalnu obuku jedrenja u slobodno vrijeme.

Pravni direktor

Savo Djurovic

Prije nego se pridružio projektu, Savo je bio pravni savjetnik Agencije Vlade SAD-a za ekonomsku pomoć Crnoj Gori, u kojoj su njegove dužnosti uključivale pripremu svih zakona koji se odnose na ekonomske reforme u Crnoj Gori. Savo je takođe radio za Ministarstvo zdravlja Crne Gore, kao i za mnoge privatne firme. Diplomirao je na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i tečno govori engleski jezik.

Direktor razvoja projekta

Michael Hardman

Michael je profesionalac za razvoj nekretnina i ovlašćeni geodeta sa skoro 20 godina iskustva u komercijalnom i mješovitom razvoju velikih namjena, najčešće na glavnim i primarnim tržištima. Diplomac Univerziteta u Redingu, Michael je takođe magistar nauka iz oblasti finansiranja ulaganja u nekretnine Univerziteta Oxford Brookes. Prethodno je radio kao direktor kompanije Colliers u Londonu, UK i saradnik u kompaniji Gardiner & Theobal, u kojima je rukovodio sektorom za upravljanje troškovima inženjeringa u prestižnom sjedištu u Londonu vrijednom milijardu eura. Michael ima iskustvo u rezidencijalnim sistemima mješovite namjene, sa posebnim fokusom na nekretnine iz klase mješovite namjene. Porto Montenegro je njegov prvi internacionalni projekat.

Direktor operacija

Desko Portic

Desko se pridružio projektu 2011. godine, nakon više od 20 godina rada u industriji luksuznih hotela širom Londona. Ima dokazano iskustvo u osmišljavanju novih hotelskih projekata od faze koncepta do završetka i odlučno je fokusiran na pružanje usluga klijentima u svim oblastima poslovanja. Desko nadgleda sve operativne funkcije unutar destinacije, osim gradilišta i marine.

Direktor za odnose sa Vladom

Predrag Lekovic

Predrag je serijski preduzetnik sa preko 20 godina iskustva. Karijeru je počeo kao inženjer za telekomunikacije na Bliskom istoku i u centralnoj i istočnoj Evropi. Kasnije je osnovao ili ulagao u nekoliko kompanija u različitim sektorima, od informacionih tehnologija i razvoja softvera do prodaje robe široke potrošnje i ugostiteljstva. Ima veliko iskustvo u radu sa javnim i sektorom ekonomije u Crnoj Gori i širem regionu.

Direktor prodaje i marketinga

Hugues Jannet

Hugues Jannet je direktor prodaje i marketinga koji dolazi iz One&Only Private Homes u Le Saint Géranu, gdje je radio od oktobra 2018. godine. Tamo je predvodio prodaju 52 ultra luksuznih vila kao dio projekta vrijednog 250 miliona dolara koji je vodila grupacija Kerzner International, u vlasništvu Investment Corporation of Dubai (ICD). Prije toga Hugues je bio direktor prodaje i marketinga u Four Seasons u Anahiti, takođe na Mauricijusu, gdje je uspješno lansirao različite faze ovog luksuznog projekta nekretnina. Hugues je stekao diplomu BBA na ISG u Parizu, a kasnije je diplomirao na Univerzitetu Duke 1998. Godine, sa MBA diplomom.