Couple sitting on balcony overlooking marina

Porto Montenegro

Nesvakidašnji život

Riznica svakodnevnih avantura i neočekivanih otkrića na samoj obali mora. Mjesto gdje vrijeme obogaćuje dušu i tijelo, hrani maštu i nikad ne biva protraćeno. Ekstravagantna jednostavnost i jednostavna ekstravagancija. Utočište i mjesto za zabavu.

Vizija

Transformisati ideju života na obali mora i stvoriti mjesto gdje će se pronaći jedinstvena kosmopolitska zajednica, ujedinjena u neutaživoj želji za nesvakidašnjim stilom života.

Vlasništvo

Porto Montenegro je 2016. godine prešao u vlasništvo Investicione korporacije Dubaija (ICD), koja predstavlja osnovni investicioni ogranak Vlade Dubaija, čiji portfolio uključuje finansijske usluge, transport, energiju i industriju, nekretnine, rekreativne sadržaje i maloprodajne objekte širom svijeta.

Održivost

Ostajući vjerni svojim vodećim načelima, ne odstupamo ni za pedalj od cilja da Porto Montenegro postane najodrživiji nautički projekat na svijetu i posvećeni smo tome budemo pioniri inovativnih rješenja kojima će se prevazići izazovi sa kojima se suočava naša životna sredina.