Bay of Kotor Montenegro

Lokacija

Kako do nas

Porto Montenegro smješten je u spektakularnom Bokokotorskom zalivu na sjevernom dijelu crnogorske obale, blizu granice sa Hrvatskom. Odlična povezanost, sa tri međunarodna aerodroma u blizini, čini lokaciju lako dostupnom za većinu ključnih evropskih gradova, ali i za udaljenije destinacije.

Otkrijte Crnu Goru

Kao zemlja gotovo nestvarne prirodne ljepote na Balkanskom poluostrvu, Crna Gora je zemlja dramatičnog prirodnog kontrasta. Vrtoglave planinske padine pod snijegom dom su ski resortima, a na svega korak odatle nalazi se kristalno čisto Jadransko more. U izolovanijim područjima, divlje životinje poput medvjeda i vukova lutaju netaknutim kontinentalnim šumama. Živopisna sela, utvrđeni gradovi i romantična ostrva raštrkana su duž obale, stvarajući prizor od kojeg zastaje dah.

Boka kotorska

Vijugava obala od 107 kilometara dom je jadranskom zalivu koji formira oblik nalik krilima leptira. Boka kotorska – ili prosto Boka – najjužniji je fjord u Evropi. Naseljen još od praistorije, ovaj zaliv je svjedočio usponu i padu mnogih velikih pomorskih civilizacija, od Ilira preko Mletaka do Osmanlija, a od nedavno je i dom za internacionalnu nautičku zajednicu.

Lokalne atrakcije

Porto Montenegro, zaliv Boke i okolina obiluju mjestima koje trebate posjetiti ili obići, od područja zaštićene prirodne ljepote, do spektakularnih trenutaka, umjetničkih i kulturnih događaja i atrakcija.