Brend Amouage - upoznajte nevjerovatnu modnu oazu

Miris ima moć da promjeni vaše raspoloženje, a brend Amouage stvorio je neke od najfinije izrađenih parfema na svijetu. Arapska parfemska umjetnost pridobila je globalnu prepoznatost zahvaljujući upotrebom najkvalitetnijih sastojaka na svijetu, koji ostavljaju dugotrajan trag na koži.

Amouage cijeni proces pravljenja parfema, a svaka njihova kreacija pažljivo je i ručno izrađena i predstavlja vještu kombinaciju mirisa koji su zadobili pohvale kritike, uključujući i njihove najpoznatije proizvode kao što su Amouage Interlude i Amouage Epic.

Ovo su samo neki od mnogobrojnih razloga zbog kojih su Amouage parfemi prepoznati unutar nekih od najvažnijih centara mode kao što su Pariz, Grac, Ženeva i Njujork. 

Pitate se odakle je sve počelo?

Nastavite da čitate i saznajte priču koja stoji iza Amouage brenda. 

Počeci Amouage brenda - iz Omana s ljubavlju

Gotovo 40 godina je prošlo od kada je Amouage brend osnovan na zahtjev Sultana Kabusa ibn Said el Saida koji je želio da sačuva tradiciju izrade parfema u Omanu. Takođe je želio da može da ponudi autentični poklon stranim liderima koji posjećuju ovu državu. 

Iz ovoga možemo zaključiti da je brend Amouage nastao na temeljima umjetnosti poklanjanja zbog čega je, danas, svaki Amouage parfem na neki način poklon kraljeva muškarcima i ženama širom svijeta. Logo brenda, koji je izrađen po uzoru na Omanski kraljevski pečat, dovoljno govori o konekciji ovog brenda sa kraljevstvom.

Kada je riječ o samoj ambalaži i dizajnu pakovanja proizvoda, odnosno bočica u kojima se nalazi parfem, on je pun referenci o porijeklu države iz koje dolazi.  Pa je tako jedna bočica izrađena u obliku bodeža – Omanskog nacionalnog simbola, dok je druga u obiliku kupole velike džamije sultana Kabusa. 

Ono što je počelo kao sultanov hobi, vrlo brzo je postao luksuzni internacionalni brend, naširoko poznat po svojim kolekcijama parfema koje su jedni od najskupljih na svijetu. 

Amouage brend koristi arapske mirise i neprocjenjive lokalne esencije, uključujući sandalovinu, tamjan, i smolu. Miješanjem ovih egzotičnih sastojaka, parfemi dobijaju svoju atentičnu misterioznu i toplu notu, koja odražava kraljevsko nasljeđe i kulturu Arabije.

Linija od 50 parfema svjedoči o ovom razvojnom putu u kreiranju neobičnih mirisa, koji su ostavili trag u svijetu mirisa i aroma. U nastavku teksta, upoznaćemo vas sa najpoznatijim Amouage parfemima – Amouage Interlude i Amouage Epic.

Amouage Interlude - nered preveden u intimnost

Amouage Interlude Man i Amouage Interlude Woman izbačeni su na tržište 2012. godine. Kada je upitan da prokomentariše Amouage Interlude, Kristofer Čong, kreativni direktor Amouage brenda naglasio je da on interpreter ono šta osjeća i vidi u mirise.

Interpretiram ono što vidim i osjetim u mirise. Sav društveni i prirodni haos i nered koji nas danas okružuju, može biti preveden u mnogo intimniji nivo. Interlude je odraz svih osuda koje pojedinac mora da prevaziđe kako bi ostvario lično zadovoljstvo i uspjeh.  

On je takođe objasnio upotrebu sastojaka: Amouage je uspostavio zavidnu reputaciju zbog redefinisanja uobičajenih mirisa. Tamjan i smola su tradicionalno mirisi koji asociraju na duhovno i religijsko, ali u Interlude-u su rekonstruisani tako da mirišu vrlo sofisticirano i savremeno. 

Amouage Interlude miris je pakovan u ponoćno plave bočice, a svaku krasi luksuzni Swarovski kristal.

 

Amouage Interlude Man - začinska i drvena aroma

Glavni nos iza Amouage Interlude Man mirisa je Pjer Negrin, koji je nagrađen Internacionalnom nagradom za pravljenje parfema of strane Francuskog društva parfimera. 

Amouage Interlude Man u sebi sadrži suptilne mirise bergamota, narandže, origana i bobica koji su suprotstavljeni mirisima citrusa, ćilibara, smole i tamjana. 

Pačuli, sandalovina i agar daju ovom mirisu začinsko-drvenkastu aromu koja ima dugotrajne i mnogobrojne slojeve dubine i teksture. 

Amouage Interlude Woman - intrigantna kombinacija slatkog i gorkog

Za razliku od muške verzije parfema, Amouage Interlude Woman sačinjena je od kombinacije aroma citrus – slatkoća bergamot narandže i gorčina grejpfruta iskorišćena je za gornje note, dok su donje note sačinjene od ruža, narandžinog cvijeta i jasmina zamaskirane nekonvencionalnom kombinacijom oraha, kafe, kivija, meda i agara.

Kao idejni tvorac ovog mirisa pominje se Karin Vinčon Spener, a čak i najveći laici neće ostati ravnodušni na miris ovog parfema. 

 

Amouage Epic - mješavina tople Arabije i poetičke Kineske kulture

Amouage Epic je osvojio vrlo pozitivne kritike od strane eksperata za parfeme.

Kristofer Čong je izjavio: 

“Bio sam inspirisan jin i jang konceptom. U ksladu sa tim kreirao sam jedan muški i jedan ženski miris prije nego što sam ih spojio u Epic Woman. Želio sam da istražim balans ženstvenosti i muškosti u parfemu. Epic Man je inspirisan antičkim Kineskim kožnim sandukom za putovanja, koji je mogao da izdrži mnogo toga na putovanjima puta svile – prtljag sa mnogo legendi za priču…”

Misterije orjenta i puta svile su spojene u lansirani Amouage Epic Man i Amouage Epic Woman, koja odaje počast kineskoj kulturi mješavinom esencija kojima se tada trgovalo. 

Amouage Epic Woman predstavlja sofisticiranu mješavinu cvijetnih i orjentalnih nota, i slatko je zavodljiv.

Kumin, roze biber, cimet, damašćanska ruža, geranium, jasmin, čaj, ćilibar, mošus, tamjan, sandalovina, pačuli i vanila – svi ovi sastojci doprinose sposobnosti ovog parfema da vas povede na lično putovanje kroz miris.

S druge strane, Amouage Epic Man ima drvenkasto orjentalni miris kome doprinose roze biber, tamjan, kumin, aromatični začini, šafran, smola, sandalovina, pačuli, mirta uključujući mnogo drugih dodataka iz Arabije.

Brend Amouage u Porto Montenegru - obezbijedite vaš poklon kraljeva  

Crna Gora polako postaje mjesto gde možete kupiti proizvode luksuznih modnih brendova koji se prodaju širom svijeta u renomiranim prodavnicama. 

Od Omana do najznačajnijih svjetskih metropola, Amouage brend se može kupiti i u Porto Montenegro šoping centru. Pomiješajte egzotične mirise Amouage parfema sa aromom slanog Jadranskog mora u našoj marini

Ukoliko vam se dopadne, možete ovdje i ostati i doseliti se u najpopularniju i najekskluzivniju marinu u ovom dijelu Evrope, aplicirajući za program ekonomskog državljanstva

Boka Place je novo naselje za sve one koji su u potrazi za konceptom zdravog života i revitalizaciji duha, tijela i uma.