Kupci luksuznih nekretnina - koje nekretnine su postale trend tokom pandemije?

Poziv za buđenje koji je odjeknuo širom sveta je bio jedan od mnogih efekata pandemije koja je preoblikovala trendove gotovo svake industrije. Mnoge od njih su morale da naprave potpuno novi plan za oporavak od pritisnutog dugmeta za reset.

Međutim, kada je reč o tržištu luksuznih nekretnina, interesovanje za probleme koji su ranije bili ignorisani se probudilo među ljubiteljima hedonizma i životnog komfora. Otuda je među bogatim kupacima luksuznih nekretnina došlo do naglog porasta potražnje za nekretninama koje će omogućiti negovanje raskošnog životnog stila, ali i obezbediti zaštitu zdravlja, bezbednosti i opšteg blagostanja 

Naša interna misija je da budućim ili postojećim klijentima pružimo izvanredan izbor visokokvalitetnih primorskih nekretnina za ulaganje. Stoga smo prikupili informacije o svim faktorima kojima određena prestižna nekretnina može impresionirati one koji uživaju u najluksuznijem načinu života.

Bilo da trenutno tražite savršenu luksuznu nekretninu ili samo proširujete svoje znanje o aktuelnostima tržištu luksuznih nekretnina, čitanjem ovog članka ćete steći kompletnu sliku o tome kakve nekretnine danas dobijaju posebnu pažnju luksuzne publike širom sveta.

Potrebe kupaca luksuznih nekretnina - kako je pandemija preoblikovala trendove luksuznih nekretnina?

Mnoga ograničenja, koja su bila posledica pandemije, uveliko su promenila preference kupcima luksuznih nekretnina. Dodatna nekretnina, za kojom uobičajeno tragaju, u osnovi treba da omogućava životni stil ispunjen zabavnim sadržajem i komforom, dok kvadratura poseda i udaljenost nekretnine od doma – nisu toliko važni kao što su bili ranije.

Stoga je interesovanje za ulaganjem u luksuzne nepokretnosti koje su udaljenije primetno poraslo, ali ukoliko one svojim funkcionalnostima i karakteristikama doprinose raskošnijem svakodnevnom iskustvu njihovim vlasnicima – te ispunjavaju nove potrebe kupaca luksuznih nekretnina.

Čak i ako je svaki kupac luksuzne nekretnine jedinstvenog ukusa, svaki iskusni agent za kupce luksuznih nekretnina zna da među kupcima postoje neke sličnosti – to jest da postoje uobičajene karakteristike nekretnina koje će jednu nepokretnost učiniti privlačnijom od druge.

Bilo da tražite poslovno okruženje ili “privatni raj” – koji vas i život vaših najmilijih čini što prijatnijim, u daljem tekstu pronađite koje karakteristike nekretnina za bogate kupce su poseban trend na tržištu, kako biste imali uvid u nove ekskluzivne pogodnosti nekretnina koje bi trebalo da tražite prilikom vaše naredne kupovine.

Estetska vrednost i ukupna praktičnost življenja u skladu sa prirodom

Tradicionalni statusni simbola luksuza koji ističu ekskluzivnost određenog prostora su i dalje na ceni. Međutim, kupci koji tragaju za modernim luksuznim nekretninama su, usled popularizacije ekološki odgovornog ponašanja, izraziti značaj pridaju uticaju nekretnine na životnu sredinu., te su implementirana ekološki savesna rešenja u domu pravi hit na tržištu! 

Nakon perioda kojeg je obeležio novi model rada od kuće, mogućnost da provedete više vremena napolju – dok udišete svež vazduh i uživate u pogledu izvan vašeg uobičajenog okruženja, je prepoznata kao efikasan način za odgovarajuću svakodnevnu negu svog mentalnog zdravlja.

Kako kupci traže zdravija i bezbednija okruženje za rad “na daljinu”, okruženja za odmor ili pak život tokom cele godine – posedovanje nekretnina na moru kao što su zadivljujuće letnje rezidencije ili nekretnine za iznajmljivanje na mediteranskoj obali je prestižnije nego ikada.

Pametni, ekološki prihvatljivi dizajn zelenih nekretnina podrazumeva korišćenje održivih materijala kako bi se, za posetioce ili vlasnike koji nisu voljni da prave kompromis ni u čemu kada je u pitanju zdravlje i dobrobit, obezbedila nova vrsta uživanja u lepoti njihovih privatnih oaza.

Pametni domovi kao oličenje luksuza

Funkcionalnosti koje podrazumeva pametni domovi, sa implementiranim visokotehnološkim sigurnosnim rešenjima, neophodne su za nekretnine za koje možemo reći da prate aktuelne trendove na tržištu u 2021. godini. 

Za kupce luksuznih nekretnina, domovi sa pametnim sistemom potem kojeg se mogu upravljati preostale komponente omogućavaju viši nivo uživanja u vremenu koje provode u kući osećajući se komforno jer su oslobođeni bilo kakvih obaveza nakon svog radnog vremena, ali još važnije – potpuno bezbedno.

Tehnologija koja nam je dostupna danas je poput prozora u budućnost. Zato kupci koji su zaljubljenici u tehnologiju insistiraju na integraciji najboljih uređaja i inovacija u svoj luksuzni stil života – kako bi uvek bili u prvom redu za nova tehnoloka dostignuća.

Jedinstvena udobnost života u ušuškanom stambenom kompleksu

Masovna “seoba” kupaca raskošnih kuća dalje od prenaseljenih metropola i žarišta pandemije je još jedan trend koji je donela ova neprijatna globalna situacija. Pronalaženje rezidencija u gradovima koji podrazumevaju manje gužve, ali u kojima je još uvek lako raditi ili voditi svoj biznis, dragocen je ulov za kupce luksuznih nekretnina.

Viši stepen bezbednosti koji pružaju manje popularne luksuzne destinacije, pristupačnije cene i agenti kupaca luksuznih nekretnina koji su posvećeni da zaista saslušaju vaše potrebe su kao “šlag na torti” prilikom odabira idealne raskošne nekretnine.

Pandemija je zaista preoblikovala trendove u oblasti luksuznih nekretnina. Važnost garancije sigurnosti vlasnika učinila je da potpuno opremljena multifunkcionalna nepokretnost postane suštinski deo bogatog načina života.

Ako sebe vidite kao osobu koja nastoji da uloži svoj teško zarađeni novac u lagodan život koji obezbeđuje poseban osećaj udobnosti i sigurnost kao centralnu vrednost, pravu nekretninu ćete pronaći posvećenim praćenjem aktuelnih trendova na tržištu luksuznih nekretnina. Tako ćete, kada budete spremni da potrošite prikupljena sredstva, moći da sa lakoćom odaberete rezidenciju koja će biti u skladu sa vašim potrebama željenog životnog standarda.

U slučaju da ste zainteresovani da pronađete sopstvenu rezidenciju za savršen odmor od posla ili luksuzni “sekundarni dom” koji se nalazi u srcu Mediterana i koji vam omogućava da imate Evropu “pred vratima” – posetite nas i uverite se zašto mnogi od njih koji posećuju Crnu Goru odlučuju da se odlučuju da se ovde i presele, investirajući u jednu od luksuznih, modernih i kvalitetnih nekretnina u sklopu Porto Montenegro kompleksa.