Kako su Hublot satovi postali modni favorit poznatih?

Hublot satovi su danas klasik među modelima satova, bilo da su u pitanju Hublot muški satovi, ili pak Hublot ženski satovi, a svaki pravi ljubitelj satova u svojoj kolekciji poželeće jedan.

Prije samo nekog vremena, pružena nam je čast da vas upoznamo sa nekoliko luksuznih brendova koji proizvode satove, pa sada nastavljamo tu tradiciju, predstavljajući vam novog luksuznog ljubimca – Hublot satove.

Hublot je luksuzni brend koji uspješno i na veoma graciozan način spaja umjetnost i tradiciju sa inovativnošću na polju proizvodnje satova. Sa načinima na koji to čini, moći ćete da se upoznati u narednim pasusima.

Hublot je švajcarska kompanija koja od 1980. godine proizvodi luksuzne satove koji se odlikuju izradom od materijala najvišeg kvaliteta. Hublot je ponosan na svoje poslovanje i oprezno postupa sa ljudima koji odluče da baš njima poklone povjerenje, uvijek nadmašujući njihova očekivanja, kako kvalitetom svojih satova, tako i uslugom.

Hublot satovi su i kompanija koju od prošle godine, sa velikim zadovoljstvom možemo nazvati našim oficijelnim “čuvarom vremena” i brendom koji savršeno nadopunjuje afluentno društvo unutar naše ekskluzivne marine, predstvaljajući se kultnim modelima satova iz svoje plodne istorije.

Nastavite da čitate ovaj tekst i upoznajte se sa interesantnom istorijom ovog brenda, koja će vam otkriti zbog čega su danas Hubolt ženski satovi, ali i muški satovi Hublot jedni od najprodavanijih modela luksuznih satova na svetu.

Hublot satovi istorija – počeci luksuznog brenda

Hublot satovi su proizvod čija istorija počinje kreiranjem prvog zlatnog sata, sa narukvicom od crne gume – jedinstvenoj kombinaciji u dotadašnjoj istoriji proizvodnje satova. Ovaj sat doživio je ogromnu popularnost u cijelom svijetu, propisujući tako buduće trendove u dizajniranju satova, a da ne pominjemo to da je postao nezamjenjiv modni detalj, rame uz rame sa najpoznatijim, luksuznim brendovima.

Sve što se dešavalo, rezultiralo je time da Hublot satovi postanu planetarno popularni – utirući tako put stvaranju jakog Hublot brenda i njegovih satova nastalih po uzoru na onaj originalni, distinktivnog kućišta u obliku “hublot” – što je francuska riječ za brodski prozor, ili mali, okrugli prozor.

Istorija Hublot satova počinje sa zamišlju njihovog tvorca – Karla Kroka, italijanskog vizionara, koji je svoj prvi dodir sa estetikom i ljepotom proizvodnje imao već u djetinjstvu, od svoje porodice koja se i bavila izradom satova. Karlo je svoj prvi sat osmislio davne 1967. godine, da bi 1980. osnovao i kompaniju Hublot, od kada brend bilježi samo uspjeh.

Kada pogledamo cjelokupnu istoriju proizvodnje švajcarskih satova, zaključujemo da su Hublot satovi relativno mlada kompanija, međutim – to ih nije spriječilo da postanu jedan od vodećih i najvećih imena u svijetu proizvodnje luksuznih satova, kao što su Rolex ili Omega.

Umjetnost spajanja – ideja vodilja kompanije Hublot

Kompanija Hublot se u kreiranju svojih luksuznih satova oslanja na samo jedan princip, a to je – umjetnost spajanja ili fuzije. Ovaj princip, odnosi se na umiješno i znalačko kombinovanje materijala za izradu satova, koji kontinualno oduševljava sve korisnike luksuznih aksesoara, kao što su Hublot muški satovi.

Iako nam je sada poznato da luksuzni Hublot satovi kombinuju nekonvencijalni i inovativni dizajn, sa izradom koja uključuje preciznost i korišćenje kvalitetnih materijala – princip fuzije po kom posluje ova kompanija je mnogo više od toga.

Snažan i neuporediv ugled brenda, kakav danas krasi kompaniju Hublot, započet je prvim Hublot satom koji se spojio zlatno kućište sa narukvicom od kvalitetne, crne gume. Ova naizgled jednostavna kombinacija uzburkala je i oduševila ne samo javnost, već je promijenila i dalji pravac proizvodnje satova.

Nameće se jednostavan zaključak – zlato sa gumom daje fuziju.

Rađanje Hublotovog zaštitnog znaka – gumena narukvica

Kao što smo napomenuli, prvobitni Hublot sat sa zlatnim kućištem i gumenom narukvicom, javnosti je predstavljen 1980. godine, i upravo je ta distinktivna narukvica postala zaštitni znak po kom se prepoznaju Hublot muški satovi. Spajanje zlata sa gumenim elementima bila je potpuna inovacija u industriji, prvenstveno jer se smatralo nezamislivim kombinovati baš zlato sa tako jednostavnim i neluksuznim materijalom.

Iako je upravo ta gumena narukvica bila glavni faktor uspjeha, tada tek novonastale, Hublot kompanije, odlučujuću ulogu u marketinškom probijanju brenda na tržište, imao je dolazak Žan Kloda Bivera na čelo kompanije.

Žan Klod Biver, marketinški genije, prvi se ozbiljno bavio istorijom Hublot kompanije i korisnošću koju ima princip “umjetnost fuzije” u osiguravanju budućnosti samog brenda.

Luksuzni Hublot satovi i znalačko kombinovanje materijala

Hublot satovi, sa sjedištem u Nionu u Švajcarskoj, je brend koji je najuspješnije savladao umjetnost spajanja materijala koji se naizgled ne kombinuju.

Osim materijala poput zlata i platine, Hublot luksuzni satovi u izradi kombinuju i elemente kao što su titanijum ili cirkonijum, ali i primjese visokotehnoloških legura koje se razvijaju unutar same kompanije.

Na primjer, kompanija Hublot je razvila takozvano “magično zlato” – fuziju čistog zlata sa boron karbidom, veoma čvrst, kovalentan materijal koji se koristi čak i u izradi oklopa. Još jedan metal koju je proizveo Hublot je i “Hublonijum” – metalna legura koja, između ostalog, sadrži magnezijum i aluminijum.

Inovacije kombinovane sa ekstravagantnom modernošću

Luksuzni Hublot satovi odlikuju se vrhunskom izradom, preciznošću i kvalitetom materijala koji se kombinuju sa modernim dizajnom i time ne prestaju da oduševljavaju ljubitelje ekstravagantnih komada nakita.

Hublot, dijelove za svoje luksuzne, muške satove proizvodi i razvija u uslovima sopstvene kompanije. Na primjer, pokret pod nazivom Hublot Unico je prvi pokret koji je zastupao proizvodnju satova isključivo u prostorijama kompanije. Ovaj princip je kasnije potvrđen i u proizvodnji satova iz linije Hublot Big Bang i King Power.

Nakon što se inicijalni pokret, Hublot Unico, pokazao kao uspješan, kompanija je nastavila sa nizom pokreta koji su promovisali “kućnu” proizvodnju i u linijama poput Hublot Ferrari i u klasičnim, “slim” modelima kao što Classico.

Hublot satovi – omiljeni među poznatima

Još od vremena osnivanja kompanije, Hublot satovi su sebi osiguravali odličnu reputaciju u svijetu slavnih ličnosti, među kojima je bilo i ambasadora samog brenda. Neki od njih su i najveće atlete našeg vremena, poput Juseina Bolta – najbržeg čoveka na svijetu, fudbalskih zvijezda kao što su Pele ili Dijego Maradona, ili košarkaške legende kakva je Kobi Brajant.

Hublot muški satovi su reklamirani i od strane poslovnih ljudi ali i članova kraljevskih porodica poput Bernija Eklstona, Lionela Ričija i princa Alberta od Monaka. Bilo je i pjevača koji su ponijeli Hublot sat, poput repra Džej-Zija sa kojim je saradnja izdrodila jedinstvenim modelom sata Hublot Classic Fusion Shawn Carter.

Osim reputacije koju kompaniji donose saradnje sa poznatim ličnostima, Hublot satovi su veoma angažovani i na polju humanitarnog rada. Najbolji primjer za to je saradnja sa bendom Depeche Mode, koja je imala za cilj podizanje svijesti o ugroženosti čistih, pijaćih voda.

Muški satovi Hublot i pokoravanje svijeta sporta – od automobila do fudbala

Kada je reč o satovima kakvi su Hublot satovi muški modeli su definitivno nešto što se izdvaja na tržištu.

Hublot je prva kompanija na svijetu koja je sa svojim luksuznim satovima na velika vrata ušla u svijet fudbala. Ovo je bio presedan u industriji luksuznih satova, a naročito kada su u pitanju Hublot muški satovi. Jedan veoma hrabar i ambiciozan poduhvat iznjedrio je Hublot kao zvaničnog partnera FIFA organizacije, i učinio ga sastavnim dijelom Svjetskog kupa – čime su satovi Hublot postali dostupni svim uglednim ljubiteljima fudbala.

Hublot satovi su svoju šarenoliku saradnju proširili, a onda i krunisali sporazumima i sa nekim od najboljih fudbalskih klubova kao što su Juventus, Pari Sen Žermen i Bajern iz Minhena.

Osim na fudbalskim terenima, reklame luksuznog brenda kao što su Hublot satovi možemo videti i na stazama kojima se voze trke i luksuzni sportski automobili, poput Formule 1. Na taj način, Hublot muški satovi su dobili pojačanje u vidu modela iz serije King Power Ceramic.

Osim toga, kao uspješan produkt saradnje sa kompanijom koja proizvodi luksuzne automobile, na tržištu se posebno izdvojio Hublot Ferrari, kao jedan od najpoznatijih i najpopularnjih modela kompanije Hublot.

Hublot ženski satovi – vanvremenska elegancija

Iako su Hublot satovi osvojili svet sporta i mušku populaciju, ne smemo izostaviti ni činjenicu da su Hublot ženski satovi vrhunac umeća izrade satova, te da predstavljaju savršenu kombinaciju elegantnog dizajna i izdržljivosti, budući da su izrađeni od titanijuma i nerđajućeg čelika.

Gotovo neuništivi materijali i vanvremenska estetika, ulaganje u Humbolt ženski sat čini čini dugoročnom investicijom, u komad koji će vas služiti dugo.

Big Bang i Classic Fusion – najpopularniji modeli Hublot satova

Svaki luksuzni brend ima jasno određenu liniju između klasičnih modela, koji odolijevaju vremenu i uvijek su popularni i onih modela koji su rezultat aktuelnih modnih trendova. Najpopularniji Hublot satovi, koji odolijevaju vremenu su svakako  Big Bang and Classic Fusion.

Hublot Big Bang kolekcija je legendarna linija koja se prodavala u svega nekoliko primjeraka, za najvjernije ljubitelje ovog ekstravagantnog aksesoara. Linija je 2005. proširena brojnim podkolekcijama satova.

Linija Hublot Classis Fusion je široj javnosti predstavljena 2008. godine, a krasio je tradicioalni dizajn, inspirisan sportskom elegancijom kakvom se do današnjeg dana karakterišu Hublot satovi.

Savremeni Hublot satovi i njihove kolekcije

Iako smo naročitu pažnju posvetili kolekcijama Hublot Big Bang i Classic Fusion, treba znati da postoje i neke manje poznate ali jednako voljene kolekcije kojima se Hublot satovi mogu pohvaliti, i koje uvijek naći put do srca kupaca.

Neki od njih su i satovi iz kolekcije King Power, koje karakterišu kućišta od 48 milimetara uz koje ćete sigurno biti primjećeni, ili kolekcija satova koja nosi naziv Spirit of Big Bang – koja privlači pažnju svojim četvrtastim kućištem. Kolekcija Masterpiece spojila je neobične, gotovo egzotične načine obrade, dok je jedinstveni MP-02 Key of Time omogućio kontrolu mjerenja vremena.

Svaki put kada Hublot satovi svojim vjernim kupcima predstave novi model ekstravagantnog aksesoara, samo se potvrdi ta “umjetnost fuzije” koja se godinama održava na visokom nivou i osvježava novim modelima, kao što je bio slučaj i sa Hublot Porto Montenegro Classic Fusion – pravom ljepotom od sata u mornarsko plavoj boji, sa kućištem od 54 milimetara.

Hublot satovi Crna Gora – ograničena kolekcija satova u Porto Montenegru

Baš kao i za mnoge druge svjetski poznate brendove, i za proizvode kakvi su Hublot satovi Crna Gora nije razočarala – možete ih pronaći upravo ovdje, u Porto Montenegru. Prošlih godina, kompanija Hublot je objavila strateško partnerstvo sa lukom Porto Montenegro, postavši tako naš oficijelni kazivač vremena, i to za period od dvije godine.

Uzbudljivo partnerstvo dva magnata koja inspirišu luksuz, povezalo je Hublotovu ekspertizu i umijeće u pravljenju satova sa ekskluzivnim stilom života, praćenim brojnim ekskluzivnim, društvenim događajima i jahtama.

Hublot Classic Fusion Porto Montenegro – specijalno izdanje satova

Kao što smo imali čast da vam saopštimo u prethodnom pasusu, Hublot satovi su od prošle godine zvanični “časovničari” našeg luksuznog odmarališta. Početak saradnje obilježilo je i lansiranje jedinstvenog modela Hublot sata – Hublot Classic Fusion Chronograph Porto Montenegro.

Ovo časovničarsko remek-djelo, koje će se prodavati u ograničenom primjeraka, dekorisano je u bojama neba i mora, sa plavim i zlatnim brojčanikom i logom Porto Montenegra na hronometru u predjelu koji pokazuje 3 sata. Kućište veličine 54 milimetara ima naličje izrađeno od safirnog stakla.

Ovaj model sata koristi tehnologiju Caliber Hublot HUB1143 satova sa samonamotavajućim kazaljkama i plavom narukvicom koja je kombinacija teleće kože i gume. Sat je u potpunosti izrađen od titanijuma, spajajući na taj način vanvremensku eleganciju sa izdržljiovošću.

Iz ove linije, satovi Hublot će na tržište pustiti samo trideset primjeraka, a prodavaće se u našoj radnji Excelsior, ekskluzivnom prodavaču Hublot satova u Portu, gdje možete pronaći i mnoge druge, luksuzne brendove.

Saradnja brenda kao što su Hublot luksuzni satovi sa Porto Montenegrom je svojevrsni omaž Hublot kompanije jedinstvenoj atmosferi i prelijepoj panorami naše marine, u koju je moguće usidriti i superjahte.