Kupovina stana ili kuće u Crnoj Gori - šta je bolja opcija?

Kupovina stana ili kupovina kuće u Crnoj Gori – jedna je od prvih odluka koju ćete morati da donijesete nakon što odlučite da se preselite u ovu prelijepu mediteransku zemlju.

Ako ovo čitate, vjerovatno ste već upoznati sa mnogim prednostima života na sunčanoj obali Jadrana. Ugodna mediteranska klima, očaravajuća priroda, srdačni ljudi, niski troškovi života i niski porezi samo su neke prednosti koje Crnu Goru čine idealnim mjestom za život i ulaganje.

Svake godine sve više ljudi razmišlja o preseljenju u Crnu Goru kako bi uživali u svemu što ova država nudi. Ovdje smo sa dobrim vijestima – crnogorsko tržište nekretnina nikada nije bilo tako konkurentno i raznoliko, što znači da pronalaženje savršenog doma nikada nije bilo lakše.

Jedino pitanje na koje ostaje da odgovorite jeste – kakav je dom potreban vama?

Kuća ili stan u Crnoj Gori? Česta dilema koja predstavlja takozvane slatke muke. Ipak, mislimo da imamo dobre razloge da čvrsto savjetujemo da je kupovina stana u Crnoj Gori trenutno bolja odluka i kvalitetnija investicija od kupovine kuće. 

Zainteresovani ste da saznate zašto? 

Nastavite sa čitanjem i saznajte!

Kupovina stana ili kupovinu kuće - da li je ovo uopšte dilema?

Bilo da ste tek početnik na tržištu nekretnina ili iskusni investitor, pitanje kupovine stana u odnosu na kupovinu kuće će se pojaviti prije ili kasnije. Odgovor će zavisiti uglavnom od vaših potreba i inicijalnog odgovora na pitanje – zašto uopšte želite kupiti nekretninu u Crnoj Gori?

Da li ste u potrazi za ljetnjom rezidencijom, kućom koju ćete koristiti tokom cijele godine ili tražite sigurnu investiciju na dobro provjerenom tržištu?

Razumljivo je da će oni koji traže novu kuću na moru imati drugačije kriterijume od investitora. Ovdje će se mnogo više pažnje posvetiti faktorima koji utiču na sam kvalitet života.

Za potencijalnog budućeg stanovnika Crne Gore, dodatne pogodnosti, kao što su parking mjesta, blizina centra grada, škole, bezbjednost, bašta i prijatan pogled biće važni faktori. 

Druga razmatranja, pak, mogu biti važnija za investitora – potencijal za rast kapitala, mogućnost komercijalizacije prostora u budućnosti, prodaja, troškovi održavanja i, naravno, sigurnost u fizičkom i investicionom smislu. 

Ipak, bez obzira na motivaciju kupovine, smatramo da je crnogorsko tržište nekretnina trenutno mnogo plodonosnije tlo za ulaganje u stanove negoli kuće, a razlozi za to su brojni.

Kuća ili stan - na šta treba obratiti pažnju kada birate koj tip nekretnine je za vas?

Kupovina nekretnine u Crnoj Gori za mnoge će biti jedna od najznačajnijih investicija u životu, a mi tvrdimo da je upravo stan pobjednički izbor.

Prvo, sa stanovišta investitora, iako i stanovi i kuće mogu biti isplativa ulaganja, stan će uvijek biti bolja opcija. Razlog za to je očigledan: kuća zahtjeva više ulaganja u pogledu održavanja i popravki – za šta je uvijek odgovoran vlasnik nekretnine.

Investitori ne žele da troše svoje dragoceno vrijeme baveći se ovim stvarima, a istovremeno žele da izbjegnu dodatni trošak angažovanja upravnika imovine – zbog čega je ulaganje u stanove očigledno bolji odabir. 

S druge strane, tržište nekretnina u Crnoj Gori nudi nekoliko luksuznih kompleksa stambenog tipa koji uključuju visokokvalitetne usluge upravljanja nekretninama. Sličan argument važi i za kupce vikendice ili ljetnje rezidencije. Razumnije je kupiti stan koji nudi dodatne usluge upravljanja i garantuje bolju bezbjednost nekretnine u dijelu godine kada vlasnici nisu prisutni.

Šta je sa stalnim stanovnicima Crne Gore?

Ulaganje je odluka koja bi trebalo da se u svakom trenutku donosi prema najracionalnijim kriterijumima. Međutim, kupovina stambenog prostora može biti umnogome vođena emocijama, budući da je zasnovana na ličnim i životnim potrebama. 

Na primjer, višedecenijski san o buđenju sa pogledom na more direktno sa vaše terase ili o fantastičnoj zajednici koja vas okružuje, igraće važnu ulogu u svakoj odluci. Na kraju dana, sve se svodi na kvalitet života – a u smislu blagostanja i udobnosti, luksuzni stanovi u ponudi crnogorskog tržišta su definitivno pobjednički odabir.

Zamislite prostrane privatne terase, luksuzne penthause iz kojih se prostire nesmetan pogled na planine ili more; privatne bazene rezervisane isključivo za vlasnike stanova i vrhunsku lokaciju na obali sa direktnim pristupom marini – sve su ovo prednosti, koje kuće u Crnoj Gori teško da mogu da ponude. 

Možda je posjedovanje kuće pored mora najustaljeniji san među ljudima, ali crnogorski stanovi učinili su to da se ova ideja podigne na viši nivo. 

I možda najbolje od svega – za sličnu cijenu možete dobiti mnogo više!

Sveobuhvatno i jednostavno upravljanje imovinom, pristup ekskluzivnim događajima, sportskim aktivnostima, privatnim vrtovima i snažnoj zajednici koja vas podržava. Sve to nudi jedno od najistaknutijih i najuglednijih stambenih naselja u srcu prelijepe Boke Kotorske.

Kupovina stana u Crnoj Gori - Porto Montenegro bi moglo biti savršeno mjesto za ulaganje

Ako vam sve do sada navedeno zvuči uzbudljivo, imamo savršenog kandidata za vaš nov dom iz snova na crnogorskom primorju. U luksuznom naselju Porto Montenegro, sve je u vezi iskustva i vrednovanju zajednice istomišljenika.

Smešten na izuzetnoj lokaciji gdje se planine i more spajaju, Porto Montenegro je započeo svoj impresivni istorijat kao luksuzna marina, koja je danas poznata među ljubiteljima jahti širom svijeta. Tokom godina, oko njega se razvilo luksuzno nautičko naselje sa najboljim stanovima na tržištu u državi, što je stanovnicima omogućilo da dožive popularnu krilaticu na dijelu i iskuse – manje običan život.

Nudeći nešto jedinstveno u ovom dijelu Evrope, Porto Montenegro je nesumnjivo postavio novo mjerilo za crnogorsko tržište nekretnina. Luksuzne, ali suptilne, živahne, ali mirne, ekskluzivne, ali prijateljske – sve ove očigledne dihotomije stvaraju savršenu harmoniju i autentičnu atmosferu u selu.

Stanovi u okviru Porto Montenegra izdvajaju se od ostatka tržišta i toplo vam preporučujemo da se upoznate sa njegovim najnovijim projektima.

Boka Place - vjerovatno najbolji odnos cijene i kvaliteta na tržištu 

Boka Place je najnoviji projekat Porto Montenegra – osmišljen kao živahno i eklektično naselje u urbanom stilu idealno za one koji uživaju u luksuzu, ali i toploj, domaćinskoj atmosferi.

U srcu Boka Place-a nalazi se SIRO-hotel Kerzner International-a, koji vam nudi centar vitalnosti sa bogatim wellness programom. SIRO je mnogo više od običnog hotela i to zna svako ko ga je iko posjetio. SIRO je način života koji promoviše zdravlje, aktivan život i opštu harmoniju između uma i tijela.

U okviru kompleksa Boka Place nalaziće se i bioskop, brojni barovi i restorani, supermarket i, naravno prostrani apartmani koji samo čekaju na useljenje. A najbolji dio? Stanovi Boka Place imaju vjerovatno najbolji odnos cijene i kvaliteta, sa najnižom cijenom po kvadratnom metru u Porto Montenegru.

Ako razmišljate o preseljenju u Crnu Goru - Boka Place nudi jedinstvenu pogodnost

Ako razmišljate o ulaganju u Crnu Goru, postoji još jedna prednost pri odabiru Porto Montenegra: kupci rezidencija kojima upravlja SIRO mogu se kvalifikovati za program ekonomskog državljanstva odobrem od strane crnogorske vlade. 

Ovo je jedinstvena prilika za dobijanje crnogorskog pasoša, uz koji vam je osiguran ulazak bez vize u 124 zemlje sveta, uključujući i Šengensku zonu. U pitanju je limitirani program koji se zatvara krajem 2021.

Već smo pisali o bankarskom sistemu Crne Gore i njegovim povoljnim poreskim politikama, tako da možete biti sigurni da je ulaganje ovdje dobro promišljeno. Sve gore navedeno pokazuje da je Boka Place odlična opcija za ulaganje i za one koji razmišljaju o preseljenju u Crnu Goru.

Elena Residences-prilika za ulaganje svjetske klase

Elena Residences je još jedan ponosni projekat Porto Montenegra. Nazvan po Jeleni Savojskoj, crnogorskoj princezi koja se udala za kralja Italije – svaki detalj ovog stambenog kompleksa pažljivo je osmišljen kako bi pružio izvanredno iskustvo i uslugu

Sa svojom centralnom lokacijom na bulevaru, samo nekoliko koraka od rive, Elena Residences predstavlja vrhunsko iskustvo življenja, sa 24-časovnim konsijeržom, privatnim bazenom rezervisanim samo za vlasnike stanova i pristupom ekskluzivnom klubu vlasnika.

Za one koji uživaju u luksuzu i prestižu, ove nekretnine, spremne za useljenje mogu biti najbolji izbor za jedinstveni stil života na Jadranskoj obali.

Regent Pool Club Residences - za one koji traže samo najbolje

Tražite nenadmašan nivo luksuznog života? 

Regent Pool Club rezidencije (RCPR) su klasa za sebe. Smešteni na prvoj liniji obale Porto Montenegra, ovi stanovi su jedna od najtraženijih adresa u Crnoj Gori.

Sa nesmetanim pogledom na more i planine, direktnom vezom do hotela Regent Porto Montenegro i pristupom uslugama od 5 zvjezdica, obezbjeđenjem koje radi 24 sata i timom za upravljanje životnim stilom – u RPCR-u ste protagonista svoje lične bajke.

Prostrani bazeni kojima se ne nazire kraj i savremena arhitektura na obali su osnova vašeg života iz snova, a usluge uređenja enterijera na licu mjesta pomoći će vam da ostvarite san o savršenom domu.

S obzirom na gore navedene prednosti, evidentno je zašto kupovina stana u odnosu na kupovinu kuće u Crnoj Gori zaista nije dilema. Tržište luksuznih stanova u Crnoj Gori ima ozbiljne prednosti u odnosu na sve alternative, ne samo unutar granica zemlje, već i u ovom dijelu Evrope.

Odnos cijene i kvaliteta, izuzetne pogodnosti, poreske olakšice i jedinstveno iskustvo života zajedno čine nepobitan argument da bi vaš sljedeći dom trebao biti ovdje, na biseru Jadrana – Porto Montenegru, gdje je život manje običan.