A port view with yachts.

Šta je ultimativni cilj svakog ljubitelja nekretnina

Neko bi možda rekao da je luksuz jednostavno definisati. Znate ono, što veće, što glamuroznije, sa onim neprevaziđenim wow efektom koji će sve natjerati da gledaju i da se dive vašoj posljednjoj investiciji, naročito ako je ta investicija ni manje ni više kuća ili makar stan. Međutim, kada je riječ o luksuznim posjedima, tržište nekretnina evoluira, naročito kada govorimo o stilu, dizajnu, poželjnim karakteristikama i pratećim sadržajima.

Pošto smo ustanovili da se luksuz itekako može definisati, ipak postoje određene suptilnosti koje treba ispratiti, pa ćemo se zbog toga potruditi da vam što više približimo šta luksuz u svojoj suštini znači pravim ljubiteljima naročito kad je riječ o nekretninama, kao i kakvi su ciljevi svakog kupca i kako se nekretnine u Crnoj Gori uklapaju u ovu sliku.

Luxury port at sunset.

Da li je lokacija zaista najbitnija kada je riječ o kupovini ekskuzivnog imetka?

Izgleda da ne. Danas, tradicionalno ekskluzivne lokacije i dobro poznate adrese nisu više baza od koje se kreće kada se odlučite za ovakvu vrstu kupovine, ili koncepta luksuznog doma u cjelosti, što daje šansu novim i ekstravagantnim lokacijama da se dokažu. Pojedinci koji imaju neto vrijednost dovoljno visoku da mogu sami da diktiraju trendove i prošire postojeće vidike, obično najviše i vole da ulažu u nešto što u tom trenutku “nema ime”, odnosno, dolazi sa određenom dozom rizika.

Šta mislimo pod tim? Pa ovako, pravi ljubitelji nekretnina, ili makar ljudi koji uživaju ovakav način života, imaju tendenciju da se pomuče i da zaista pretraže teren i uzduž i poprijeko, u potrazi za novom i svježom prilikom za ulaganje. Ovakva prilika po mogućnosti treba da bude nešto što će im doneti prestiž, a istovremeno i nešto što će itekako da se isplati. Ovo znači da su više nego spremni da ulože u luksuzni kompleks u povoju, kao što je Porto Montenegro, uz obavezu da su sadržaji i karakteristike u skladu sa luksuzom koji očekuju.

Ono što je takođe trend koji se javio prijethodnih godina, jeste su sve popularnije nekretnine koje se na neki način nalaze izvan komforne zone kupca, bilo da je riječ o domaćoj ili inostranoj kupovini. Ovo se prije svega dešava zbog rastuće džentrifikacije, koja je prije svega potpomognuta razvojem naseljivih područja i poboljšanoj infrastrukturi.

Prilično često se mladi i bogati inostrani kupci odlučuju za područja koja ne spadaju u opšte poznate lokacije koje vrve od nekretnina, tražeći luksuzne i premium projekte u razvoju koji dolaze sa najboljom mogućom uslugom, nezavisno od lokacije same po sebi. Biti “novi klinac u gradu” definitivno ima svoje prednosti u ovom slučaju.

Luksuzni stanovi treba da pruže osjećaj “iskustvenog” življenja

Vjerovatno ste i sami primjetili, ali današnji bogati kupci su mnogo sofisticiraniji, informisaniji i više globalno orijentisani, da ne pominjemo da su svakako više obrazovani od prethodnih generacija. Danas su u bogati u potrazi za nečim više, i pritom uopšte nije svar u tome da to bude nešto materijalno, već da oni zahvaljujući tome osjete nešto novo, a po mogućnosti, da im čitavo iskustvo življenja bude drugačije i kvalitetnije.

U današnjem svijetu, sfere ekstremno vrijednih umjetničkih djela, obrazovanja, putovanja, luksuznih dobara i arhitekture se sve više miješaju i granice između njih se brišu na način koji pokazuje da sva ova iskustva definišu jednu određenu, višu sferu luksuza, koji nikako nije dostupan svima.

Pola vremena, kad dođete u kontakt sa nečim što je zaista vanserijsko, bilo da je riječ o nekom umjetničkom djelu ili dizajnu, sa tim se neće susresti u nekoj majušnoj galeriji u polumračnoj uličici, već po mogućnosti u moderno dizajniranom institutu, djelu nekog od najtraženijih arhitekti.

Na ovakvim mjestima, uživanje prevazilazi osećaj posjedovanja, i upravo je osjećaj “iskustvenog” življenja ono što kupci zapravo traže, nešto što se može osjetiti, dotaći i nosi opipljivu vrijednost u sebi.

Nekretnine za prodaju = privatnost kao najbitnija karakteristika

U današnjem vremenu susrećemo se sa više trenutaka koji nam na neki način narušavaju privatnost, ili čak ugrožavaju bezbjednost, nego ikada prije. Ovo je toliko postalo dio našeg svakodnevnog iskustva da je konstantno izlaganje društvenim mrežama izazvalo potrebu da se u potpunosti izolujemo. Naravno, ovo se posebno odnosi na izuzetno važne ličnosti ili one koje imaju status zvijezda. Privatnost je ultimativni zahtjev koji se mora ispuniti.

Činjenica da smo u mogućnosti da dijelimo sve i svašta o nama samima, bez filtera, nas je donekle potčinila i učinila zavisnim, zbog čega se ukazala potreba za što višim zidovima, skrovitijim vratima, alarmnim sistemima, i želja da se o nama što manje zna. Svaka pompeznost je jednostavno izašla iz mode.

Iz svega rečenog, zaključak se nameće sam po sebi – najekskluzivnije nekretnine za prodaju na moru ili bilo gdje drugdje, prije svega nude ultimativnu privatnost i izolaciju, i ovakva ponuda će uvijek imati primat.

Night view of a luxury port.

Luksuzni posjedi su i kolekcionarski i prestižni

Za mnoge bogate investitore, kupovina i posjedovanje kolekcionarskih primjeraka je stvar prestiža, o bilo čemu da se radi, a naročito kada su u pitanju luksuzne nekretnine. Trofejne nekretnine se smatraju posebnom vrstom bogatstva, nešto što ćete smatrati svojim nasljeđem, nešto što će vaši unuci moći da naslijede, ali nikako nešto što ćete kupiti samo da biste kasnije prodali po boljoj cijeni.

Ipak, imajte u vidu da nekretnine koje imaju kolecionarsku vrijednost često izgledaju posebno, često se mogu naći na jedinstvenoj lokaciji, često su projektovane do strane čuvenog arhitekte, možda oživljene rukom nekog umjetnika, ali nikako, nikako ne moraju da budu sve to. Naprotiv, kolekcionarska nekretnina za vas može biti neka kuća ili stan na mjestu sa kojim osjećate posebnu povezanost, koje volite često da posjećujete i gdje se osjećate kao kod kuće. Tada takav posjed postaje dio vaše kolekcije, sa punim pravom.

Prodaja apartmana na moru - Porto Montenegro kao jedini pravi izbor

Baš u ovom trenutku je red da pomenemo crnogorsko primorje i njihovo tržište nekretnina. Kad su u pitanju nekretnine Crna Gora predstavlja sve poželjniju destinaciju među brojnim inostranim kupcima, ali nijedno mjesto nije toliko privlačno kao Porto Montenegro, luksuzno odmaralište sa nebrojenim prilikama za kvalitetno ulaganje.

Stanovi za prodaju u Porto Montenegru su pozicionirani na obali mora, svojim izgledom imitirajući tradicionalni crnogorski, mediteranski grad, što ga ih čini privlačnim, autentičnim i jedinstvenim. Stanovi su nasumično raspoređeni, u izdvojenim zgrada, od kojih nijedna nema više od 5 spratova. Ponuda stana Porta Montenegra je raznoliko urađena, na način koji bi privukao strane investitore, odnosno one koji žele posjeduju svoju ličnu oazu u jednom idiličnom okruženju.

Ako ste zainteresovani za kupovinu nekretnine na moru prodaja u Crnoj Gori je itekako prisutna, ali na vama je da isfiltrirate ponudu i da odaberete samo najbolje. Bilo da tražite penthaus, dupleks ili klasičan stan na u jednom nivou, sa podovima u kombinaciji kamena i mermera, kuhinjama rađenim po meri, pogledom na zaliv Boka Kotorske, u Porto Montenegru ćete naći sve ovo, i mnogo više, jer pravi ljubitelji nekretnina zaslužuju kvalitet i vrhunsku uslugu iznad svega. Porto Montenegro definitivno spada u najnoviju definiciju luksuza, sa elegancijom i prestižom koji su iznad svakog standarda, čineći življenje na obali mora pravom opcijom za premum investicije, naročito kada su u pitanju najbolje nekretnine u Crnoj Gori.