Top 3 mogućnosti ulaganja u velnes industriju u Crnoj Gori - vodič za investitore

Ulaganja u velnes svake godine privlače sve veću pažnju. Zapravo, ulaganja u okviru velnes industrije su danas toliko tražena da je već prostoji skupina investitora koji su usmjerili svoju djelatnost isključivo ka investiranju u domenu velnesa, te su poznati i pod nazivom Investitori u “Zdravlje i velnes”.

Ovaj vodič je posvećen njima!

Nije tajna da je more uobičajeni izbor za velnes. Kako je Crna Gora zemlja čije su raznolike prirodne lepote nadaleko poznate, u kombinaciji s netaknutim planinskim vrhovima, jadranska obala čini savršen temelj za velnes bazu i razvijenu velnes industriju.

Globalna pandemija ubrzala je razumevanje ljudi o vrijednostima kao što su svjesno očuvanje zdravlja i opšta dobrobit. Crnogorsko tržište nekretnina se, kao i do sada, prilagodilo novim zahtevima i trendovima na tržištu.

Mnogo je razloga zašto biste trebalo da investirate u crnogorsko tržište nekretnina, a njegova prilagodljivost je samo jedan od njih.

Stoga vam u nastavku ovog teksta predstavljamo 3 najbolje mogućnosti ulaganja u velnes industriju u Crnoj Gori. Odabir jedne od njih će vam omogućiti da živite manje uobičajenim životom u jednoj od najperspektivnijih mediteranskih zemalja.

Yoga class on the beach

#1 Boka Place - višestruke mogućnosti ulaganja

Crna Gora je već godinama poznato tržište nekretnina za ulaganja. Za to postoji mnogo razloga. Očaravajući pogledi na svakom uglu, fantastična priroda, povoljne cijene nekretnina i mnogobrojne porezne olakšice – sve to čini da Crna Gora predstavlja idealno mjesto za savršeni život, ali i investiranje. 

Crnogorska Vlada je uočila sve veće interesovanje za dolazak stranih državljana u zemlju i stoga uvela jedinstvene pogodnosti prilagođavanja za one koji su zainteresovani za ulaganje u Crnoj Gori. Jedan od njih je Program ekonomskog državljanstva – program koji je odobrila vlada i koji omogućava sticanje crnogorskog državljanstva ulaganjem unutar zemlje.

S obzirom na ovu veliku pogodnost, naš prvi prijedlog za odličnu velnes investiciju mora biti – Boka Place unutar primorskog naselja Porto Montenegro, smješteno u srcu Bokokotorskog zaliva. Boka Place jeste jedan od projekata koje je odobrila Vlada, što znači da ulaganjem u njega možete podnijeti zahtjev za crnogorsko državljanstvo.

SIRO holistički centar vitalnosti - garancija za izvrsnu velnes investiciju

Ovaj urbani kvart jedan je od najnovijih projekata Porto Montenegro, izgrađen u potpunosti prema karakterističnom velnes stilu života – u skladu sa potrebama onih kojima je zdravlje i sveopšte zadovoljstvo na prvom mjestu. Ističe se prostranim botaničkim prostorima koji ovaj kvart revitalizuju i bude. U središtu projekta nalazi se “središte vitalnost” kojim upravlja hotel SIRO – specijalizovan za velnes i zdrav stil života.

Stanovnici Boka Place naselja ovde mogu da uživaju ​​u vrhunskom fitness klubu, studijima za vježbanje, jogu i ples. Osim toga, velnes centar uključuje sobe za tretmane revitalizacije, infracrvenu saunu, sobu za krioterapiju, skrovište za meditaciju i laboratoriju za oporavak.

SIRO holistički centar vitalnosti je u na neki način poput garancije izvrsne velnes investicije na ovim prostorima, s obzirom da se radi o pouzdanom jedinstvenom iskustvu koje je potvrđeno mnogobrojnim recenzijama.

Iako je SIRO holistički centar vitalnosti dio svakog projekta Porto Montenegro, ono što Boka Place izdvaja od ostalih naselja su pristupačnije cijene kvadrata i mogućnost učešća u Program ekonomskog državljanstva. Naime, Boka Place je naselje bliže autoputu. Stoga nudi fantastičnu priliku da dobijete kvalitetnu nekretninu za manje novca, a da pri tome ostanete vrlo dobro povezani s drugim dijelovima zemlje.

Ako ste u potrazi za avanturističkim životnim stilom – blizina autoputa može biti fantastična prednost, s obzirom da je Crna Gora “kompaktna” zemlja. Svakodnevno možete organizovati izlete do nekih od najatraktivnijih prirodnih dragulja u ovom dijelu Europe, kao što su Durmitor, Lovćen, Prokletije, Skadar, Biogradska Gora, Tara, Plav, ili pak neka od mnogih drugih jezera i drevnih gradova.

Da zaključimo, Boka Place predstavlja jednu od mogućnosti velnes ulaganja u Crnoj Gori za one koji traže odličnu mobilnost i/ili evropsko državljanstvo i autentični mediteranski stil života!

woman walking through forest

#2 Rezidencije Elena - za investitore sa sofisticiranim ukusom

Dok je Boka Place logičan izbor za većinu ljudi, Porto Montenegro se pobrinuo da oni koji traže jedinstvenu prvoklasnu priliku za velnes investiciju, mogu pronaći ono što traže ovde – u Crnoj Gori.

Rezidencije Elena nalaze se na centralnoj lokaciji na bulevaru s atraktivnim maloprodajnim i ugostiteljskim lokalima, na mjestu gde se planine i more sudaraju. Ovde stanovnici i investitori imaju priliku da iskuse manje uobičajeni, intimni život na obali, ali u savremenom dizajnu okruženja – inspirisanim italijanskom rivijerom.

Rezidencije Elena dobile su ime po Eleni di Savoia – crnogorskoj princezi koja se 1896. godine udala za italijanskog prijestolonasljednika Victora Emmanuel-a. Poreklo imena treba da govori zašto ovo urbano naselje Porto Montenegro ističe eleganciju i sofisticirani luksuz kao prioritet.

Blizina starih venecijanskih gradova i baštine, bezvremenska estetika i pogodnosti kao što su bazen i teretana samo za mještane, kućepazitelji dostupni tokom čitavih 24 sata, te pristup ekskluzivnom vlasničkom klubu – izdvajaju ovu velnes investiciju od ostalih.

Holistički pristup posvećenošću zdravstvenoj dobrobiti ovde dolazi do izražaja – Rezidencije Elena je omaž crnogorskoj multikulturalnoj istoriji i pokušaj da se kraljevski stil života približi investitorima u “Zdravlje i velnes”, zainteresiranim za samo najbolje.

Ne može se ostvariti istinska povezanost sa samim sobom bez čvrstog odnosa s korenima, zbog čega su Rezidencije Elena savršena prilika za ulaganje u velnes.

#3 Regent Pool Club rezidencije - mogućnosti ulaganja u velnes na višem nivou

Na kraju, ali ne i najmanje važno – pripremili smo prijedlog za ulaganja u velnes za one koji traže nenadmašni nivo luksuznog velnes života – Regent Pool Club rezidencije, u sklopu kompleksa Porto Montenegro.

Elysian Magazine opisao je ovo mjesto kao “mjesto gde se šarm starog svijeta susreće s modernim glamurom”. Iako ovo nije standardna velnes investicija, predstavlja jedinstvenu priliku u ovom dijelu Europe.

Regent Pool Club rezidencije su direktno povezani s luksuznom marinom, stoga se nalaze u prvom redu do obale. Savremena arhitektura inspirisana priobaljem, u kombinaciji sa atraktivnim sadržajem poput infinity bazena, kao i uređenim vrtovima čini ovo mjesto zaista jedinstvenim.

Živeti “velnes” načinom života znači živeti ispunjen život. Zato Regent Pool Club rezidencije svojim stanarima nudi 24h dostupan lifestyle menadžment tim. Privatna šetališta do objekata i 24-satno dostupno obezbjeđenje čine da se stanari osjećaju posebno pri svakom koraku.

Holistički pristup životu nemoguće je postići bez uravnotežene zajednice oko vas. Ovde, u Regent Pool Club rezidenciji, uživaćete u društvu istomišljenika sa sličnim interesima, hobijima i pogledima na svijet.

Prvi Porto Montenegro investitori su prepoznali ogromnu potražnju za vezovima za jahte na Mediteranu. Zato su težili ka tome da stvore marinu svjetskog ranga i uspješan stambeni kompleks kako bi zadovoljili ovu potrebu koja je bivala sve učestalija. Isto važi i za stvaranje mogućnosti za ulaganja u velnes.

Porto Montenegro je mjesto koje, u ovom delu Europe, donosi globalne trendove i novitete sa najvećih svjetskih tržišta nekretnina. Saradnja s renomiranim SIRO-om i naglasak na velnes stilu života samo su dokazali da Porto Montenegro pažljivo osluškuje potrebe svojih posjetilaca i mještana.

Uzimajući u obzir sve navedeno, a imajući u vidu pouzdanu sposobnost prilagođavanja novim zahtjevima, možemo predvidjeti da su najbolje velnes investicije, kao i buduće mogućnosti ulaganja u Crnoj Gori, ona u stambenom naselju Porto Montenegro.