Yacht Harbour Association - sve što treba da znate o ovom udruženju

Poznato je da jahta nije samo još jedan broj u nizu – svrha ove plovilice nije samo transport od jedne do druge tačke. Posjedovanje jahte pruža mnogo zabave i uzbuđenja, a predstavlja i pravi dodir prestiža i luksuza. Ipak,  biti vlasnik jahte mnogo je više od puke kupovine ove plovilice. 

Da li znate šta zapravo predstavlja kupovina jahte

Osim benefita i obaveza koje ćete imati oko nje, posjedovanje jahte otvara mogućnost da budete dio veće zajednice ljudi koji dijele jednak entuzijazam i preferencije, a pruža i jedinstveni životni stil ispunjen avanturama, putovanjima i istraživanju skirvenih kutaka, nevjerovatnih lokacija van utabanih staza. 

S obzirom da je posjedovanje jahte rezervisano za manju grupu ljudi, vlasnici se obično povezuju i druže u sklopu udruženja i klubova. Iako posjedovanje jahte nije obavezno kako biste postali član ovih zajednica, sve klubove ovog tipa osnivaju i vode iskusni moreplovci i vlasnici brodava i jahti. 

Shodno tome, osnovane su značajnije zajednice kako bi obezbijedile napredak plovidbe i razvoj  marinske industrije. Jedna od najvažnijih i napoznatijih asocijacija ovog tipa je The Yacht Harbour Association (TYHA) – “Udruženje luka jahti”.  Kako biste saznali sve o ovom pretižnom udruženju nastavite sa čitanjem teksta. 

Accordingly, the more significant communities have been established to provide improvement of boating and yachting, as well as developing the marina industry. One of the most important world-known yacht associations is The Yacht Harbour Association (TYHA), and here’s what you should know about TYHA.

Yacht on the sea

Šta predstavlja Yacht Harbour Association (TYHA)?

The Yacht Harbour Association je udruženje nastalo kako bi uticalo na razvoj marinske industrije posebno podržavajući članove Britanske Marine i Internacionalne članove. 

Naime, svrha ovog udruženja je da i jednim i drugim vlasnicima ponudi različite vrste usluga, kako bi im pomogli da pronađu adekvatnu marinu za sebe, a takođe da pomogne i marinama širom svijeta da unaprijede svoje poslovanje. 

Imajući to u vidu, može se reći da je TYHA autentična vrsta posrednika koji pruža savjete eksperata baveći se širokim spektrom mogućih problema i zahtjeva, kako bi unaprijedila usluge marina i pomogla vlasnicima jahti da pronađu kvalitetnu marinu, za svoju narednu plovidbu brodom

Sve usluge koje pruža Yacht Harbour Association teži ka tome da sačuva novac i dragocijeno vrijeme vlasnika, a da ujedno podrži razvoj menadžemnta marina i njihove poslovne standarde, kako bi obe strane bile zadovoljne. 

Zašto se isplati biti član ovog udruženja? 

Članstvo u udruženju TYHA pruža različite benefite i privilegije. Naime, ovo udruženje obezbjeđuje svojim članovima širok spektar usluga, koje obuhvataju profesionalno savjetovanje o rastu biznisa, smjernice za zaštitu životne sredine i marketinške promocije. 

Kada je riječ o marinama, njima ovo članstvo pruža šansu da unaprijede svoje spoljne odnose i da se povežu sa lokalnim i internacionalnim vladama, kao i da kreiraju partnerstva sa drugim granama biznisa i drugim marinama. 

The Yacht Harbour Association pruža mogućnost svojim članovima da kreiraju čvrstu i vrijednu mrežu sa marinskom inudustrijom, organizujući različite događaje i radionice. Udruženje TYHA povećava vidljivost i publicitet svojih članova, davajući im prostor i pominjajući ih u prestižnom magazinu  Fore & Aft. 

Kako bi ustanovili standardizovan kvalitet i obezbijedili zadovoljavajuće informacije za klijente, članovi udruženja TYHA su razvili The Gold Anchor shemu. Putem ove sheme obavlja se evaluacija i selekcija marina i njihovih usluga kako bi se ispunile potrebe korisnika. 

The Gold Anchor shema - način da se najbolje mairne istaknu 

Trud čanova TYHA moće se prepoznati kroz Gold Anchor shemu koja posjeduje globalnu akreditaciju, a koju obezbjeđuje upravo udruženje TYHA. Ovo priznanje teži ka tome da uruči priznanje marinama koje najviše doprinose ovoj zajednici. 

Yacht Harbour Association’s Gold Anchor shema posvećena je efikasnom menadžmentu marina. Četiri kategorije koje pospješuju rad menadžemnta marina su: kvalitet, bezbijednost, zaštita životne sredine i regulatorna kontrola. Udrženje TYHA pruža i individualno konsultovanje, radi kontinuiranog napretka svake luke. 

Evaluacija se vrši na osnovu kvaliteta, profesionalnosti marinske industrije, kao i na osnovu ankete zadovoljstva korisnika. Ponosno ističemo da je Porto Montenegro prepoznat i odlikovan od strane udruženja Yacht Harbour Association sa nagradom Platinum-rated marina.

Yacht in speed

Porto Montenegro marina - priznanje od najistaknutijeg udruženja 

Porto Montenegro marina, ili kako bi je neki nazvali “Marina Crna Gora”, jedna je od najpoznatijih marina Mediterana, a po mišljenju mnogih, jedna od najboljih u ovom dijelu Evrope. Veliki broj nagrada i priznanja kao i lojalnost mušterija jeste ono što potvrđuje ovu tvrdnju. 

Mnogi pasionirani vlasnici brodava kao i dugogodišnji kapetani biraju da svoje plovilice usidre upravo u našoj marini, znajući da će ovdje dobiti kvalitetnu uslugu. Priča o uspjehu razvoja naše marine potvrđena je nagradama i priznanjima dobijenim od udruženja TYHA. Porto Montenegro je prva marina ikada koja je dobila 5 Gold Anchor platinastih akreditacija, što simboliše najveći status za marine širom svijeta.

Porto Montenegro je ove nagrade zaslužio ne samo zbog kompletne usluge  i velikog kapaciteta, već i zato što pruža nezaboravno iskustvo korisnicima koji odluče da se usidre ovde. Luksuzni kompleks Porto Montenegra obezbjeđuje premium nekretnine, hotele, ekskluzivne trgovinske radnje, kao i mnogobrojne barove i restorane. 

Zbog svega navedenog, lako je zaključiti da odabir marine Porto Montenego pruža šansu za jedinstveno iskustvo, koje možete doživjeti isključivo u marini koja posluje po svjetskim standardima. 

Fantastičan spektar usluga 

Kad je riječ o uslugama i opcijama za usidrenje koje pružamo, Porto Montenegro marina na raspolaganju ima 450 sidrišta za usidrenje brodova dužine od 12 m do 50 m. Nudimo i opcije kratkoročnog i dugoročnog usidravanja, i prilagođavamo usluge individualnim potrebama svake jahte. 

Porto Montenegro su dizajnirali zaljubljenici u more za zaljubljenike u more, zbog toga pružamo kompletnu uslugu, odsjedanje bez taksi, napajanje gorivom, 24/7 asistenciju  za jahtu, odlaganje sive i crne vode, kao i mnoge druge usluge koje odlikuju jednu platinasto ocjenjenu marinu. 

Porto Montenegro klub ljubitelja jahti - podijelite svoju pasiju 

Porto Montenegro Yacht Club (PMYC) je mjesto za  druženje svih entuzijasta koji uživaju u moru i plovidbi. Klub promoviše krstarenja, vodene sportove, poput regata, a ujedno širi znanje i iskustvo kada je riječ o održavanju jahti.

Klub nudi niz pogodnosti za svoje članove, poput objekata za razonodu, njegu i zdravlje, kao i prostore za fitnes i mnoge druge aktivnosti. Biti član ovog kluba otvara vrata za neke od najekskluzivnijih prostora, kao što su privatna plaža kluba i bazen.

Klub organizuje kompletan zabavni program kako u samom klubu tako i van njega, što uključuje različita krstarenja, trke i druge adrenalinske užitke duž cijele Boke Kotorske, čitavog crnogorskog primorja, kao i hrvatskih ostrva. 

Ukoliko želite da budete dio ovog spektakularnog kompleksa na vodi, i da uživate u svim benefitima koje pruža luksuzna marina, pozivamo vas da pogledate naš smještaj sa direktnim pristupom do marine, idealan za individualne posjete ili dolaske u manjim grupama. 

Pozivamo vas da uživate u luksuznim ugostiteljstvu kako na obali tako i na moru, sa recepcijom koja radi 24 sata, privatnim bazenima i organizovanim događajima tokom čitave godine. 

Za kraj, citiraćemo generalnog menadžera udruženja TYHA, Džona Vajta, koji je imao da kaže par novih stvari o Porto Montenegru: 

“Luksuzan sadržaj u samoj marini, hrana i piće vrhunskog kvaliteta, izuzetno uređenje, neophodni su za postizanje platinastog standarda, ipak, ključ je u vodećoj svjetskoj usluzi korisnika, kroz posvećeni rad na tome da se ispune potrebe vlasnika, gostiju, kapetana i čitave posade.”