Procedura:

Osoblje marine Porto Montenegro dostupno je 24 sata i MORA ga se kontaktirati prije dolaska i prije polaska. Po dolasku navedite sljedeće podatke:

  • Ime broda
  • Dužina plovila
  • Šifra veza (ako je poznata)
  • Zadnja luka pristajanja (ako dolazite iz strane luke, pogledajte naš Informacijski list o odobrenju)

Ulazak u Marinu

Ulaz u marinu noću je označen crvenim i zelenim svjetlima – zeleno svjetlo je na vrhu lukobrana N dok je crveno svjetlo na vrhu mola 5. Držite se podalje od mola 4 (vanjska strana) zbog plitkih voda ( označene narandžastim plutačama).

Pilotaža

Pilotaža je obvezna za sve brodove iznad 1000 BRT (bruto registrirana tonaža). Pilot se može organizovati preko našeg Yacht Assist tima, a stanica za ukrcaj pilota je na ulazu u zaliv (za dolaske).

Pomoć

Pomoć malog gumenjaka može se zatražiti i na VHF kanalu 71. Posada pristaništa će biti u pripravnosti za dolazak i odlazak.

Sidrenje

Unutar marine nije dopušteno sidrenje. Sidrenje je dopušteno samo u granicama doka.

Ronjenje

Marina ima vlastitog sertifikovanog ronioca. Zabranjeno je ronjenje od strane drugih neovlašćenih osoba.

Privez

Sistem privezivanja za jahte u Porto Montenegru je “Med” ili “krmom do”. Za jahte na svim molima, s izuzetkom Mola1, sistem privezivanja sastoji se od dva pramčana privezna užeta (ground lines). Obavezno kontaktirajte marinu na VHF 71 kako biste bili sigurni da će osoblje marine biti na vašem vezu po dolasku kako bi vam pomoglo u rukovanju užadima.