a man with dog in the nature

Zimske avanture u Crnoj Gori

Zamjenite ljetnje sunce sa zimskom idilom. Porto Montenegro je destinacija za sva 4 godišnja doba zahvaljujući širokoj lepezi vanjskih aktivnosti koje Crna Gora nudi u zimskoj sezoni.

Planinarenje i planinske staze

Jednistveno i nezaboravno plainarenje

Sa preko 70 planinskih vrhova i 25 planinskih staza Crna Gora nudi zadivljujući pogled i niz terena i staza za sve tipove planinara. Neki od najpoznatijih planinskih vrhova su: Savin Kuk, Bobotov Kuk, Pestingrad, Maglić i Maglenik.

Zapanjujuće staze za pješačenje

Ako tražite nešto izazivnije, Crna Gora ima i brojne staze za pješačenje koje oduzimaju dah. Neke od najpopularnijih staza počinju na Crnom jezeru, kao što je vrh Javorovača (deo skijališta u zemlji) gdje možete uživati u noćnim pješačenjima osvijetljenim reflektorima.

Nacionalni parkovi i planinski pogledi

Crnogorski parkovi koje morate posjetiti

Mirne oaze, bujne zelene šume, skrivena jezera, predivne rijeke i planinski vrhovi čine crnogorske nacionalne parkove nezaobilaznim mjestom. Posebno se ističu Biogradska gora, Skadarsko jezero, Durmitor pod zaštitom UNESCO-a i Prokletije.

Nacionalni parkovi i planinski pogledi

Nezavoravan pogled sa planine Lovćen

Planina Lovćen je još jedan nacionalni park idealan za zimska istraživanja. Dok idete prema planinskom vrhu uzivajte u prostranim planinskim vidicima i dišite najsvježiji planinski vazduh. U dubokom hladu, zasticeni od ljetnog sunca, možete provesti koliko vremena želite na  vrhu.

Quad Safari

Ture četvorotočkašima za sve ljubitelje adrenalina i prirode

Provozajte se šumskim putevima, skijaškim stazama, selima, livadama i slikovitim predijelima na quad safariju. Zatim uživajte u tradicionalnoj Crnogorskoj kuhinji u nekom od mnogobrojnih eko-sela. Quad safari je takođe dostupan na Lovćen planini, Žabljaku i Kolašinu, iskusniji vozači mogu se oprobati u solo vožnji.