Vodič za jahting i iznajmljivanje jahti u Crnoj Gori - istražite dragulje Jadrana

Svjetlucave vode Jadranskog mora već vjekovima mame mornare i avanturiste koji traže svoj komadić morskog raja.

Sa svojim obalama, Crna Gora je zaista utopija za jahting, koja nudi jedinstven spoj netaknutih plaža, istorijski značajnih gradova i zadivljujućih pejzaža. Bilo da ste iskusni mornar ili radoznali turista koji razmišlja o nautičkoj avanturi, Crna Gora vas neće razočarati.

U ovom detaljnom vodiču, otkrićemo vam zašto naša zemlja brzo postaje žarište za entuzijaste jahtinga. Od objekata svjetske klase u jahting klubu Porto Montenegro, do očaravajuće privlačnosti primorskih gradova Crne Gore, upustite se sa nama u jadransku avanturu!

Man on a yacht

Zašto se odlučiti za jahting u Crnoj Gori?

Jedinstvena geografska pozicija Crne Gore pruža priliku za bjekstvo u neki od zaliva koji oduzimaju dah i otkrivanje skrivenih pećina ili suncem okupanih plaža. Ova primorska ljepota nije samo praznik za oči, već pruža i neuporedivo i luksuzno iskustvo jedrenja, gdje svako putovanje predstavlja novi, očaravajući vidik.

Nisu samo prirodne ljepote ono što našu zemlju stavlja na svjetsku mapu jahtinga.

Ovdje u Porto Montenegru, prvi smo započeli pomorsku renesansu. Uz sve veći priliv mornara i ljubitelja luksuznih jahti koji krase našu marinu, nudimo raznolike vrhunske sadržaje i ponosni smo što osiguravamo da svaki posjetilac dobije neuporedivo iskustvo dok plovi po Crnoj Gori.

Kako se za šarm Crne Gore sve glasnije čuje, ponosni smo što smo baš mi značajan dio mnogih jadranskih putovanja, i pozivamo vas da i vi uvežete svoju jahtu u Porto Montenegru i istražite bogatstva naše zemlje.

Evo nekoliko stvari koje treba da znate prije plovidbe Crnom Gorom i Jadranskim morem:

 • Sezona u Crnoj Gori traje od maja do oktobra.
 • Vremenske prilike na Jadranskom moru su uglavnom blage, sa prosječnim temperaturama od 20° C do 30° C tokom ljeta.
 • Na Jadranskom moru prevladavaju bura (jak sjeverni vjetar) i jugo (vruć, suv južni vjetar).
 • U Crnoj Gori postoji niz zaštićenih sidrišta, što je čini popularnom destinacijom za nautičare.

Najbolje jahting destinacije u Crnoj Gori

Jahting u Crnoj Gori nudi jedinstveno iskustvo koje ne može da se uporedi ni sa jednim drugim.

Crnogorska jadranska obala bogata je čitavom tapiserijom azurnih voda, suncem obasjanih zaliva i istorijskih gradova.

Kada krenete na svoje nautičko putovanje, treba da posjetite sva značajna mjesta za jahte u Crnoj Gori, jer je svako posebno sa svojim prepoznatljivim šarmom i marinama dizajniranim za jedinstvena iskustva.

Yacht near a rock

Jahte u Tivtu u Porto Montenegru

Tivat, a posebno cijenjena Marina Porto Montenegro, je vrhunac čartera luksuznih jahti u Crnoj Gori.

Ovaj objekat svjetske klase ističe se ne samo po svojim modernim sadržajima i uslugama, već i po posvećenosti svim potrebama ljubitelja jahtinga – od jednodnevnih izleta jahtom u Tivtu do produženog boravka na jahti Porto Montenegro.

Sa najsavremenijim objektima i širokim izborom tivatskih jahti, Porto Montenegro osigurava nautičarima sve što im je potrebno, bilo da je u pitanju dugoročni vez ili kratkoročna renta jahte. Crna Gora prilagođena je potrebama svakog nautičara.

Tivatski zaliv lociran je na zanosnom mjestu poznatom po mirnim vodama, nudeći iskustvo jedrenja koje je savršen spoj luksuza i autentičnosti. Uz marine za superjahte u Crnoj Gori, zaliv neprimjetno spaja sjaj prirode ovog podneblja s pomorskim uslugama nenadmašivog kvaliteta.

Ugledna marina Porto Montenegro u Tivtu je glavna polazna tačka za krstarenja Jadranom. Kao centar za čarter luksuznih jahti, nudi sve, od jednodnevnih izleta na tivatskim jahtama do dužih putovanja.

Kombinujući vrhunske pogodnosti sa prirodnom privlačnošću Crne Gore, ova marina osigurava iskustvo jedrenja koje neprimjetno spaja luksuz i autentičnost.

Pročitajte koje su najznačajnije usluge i informacije vezane za Porto Montenegro jahting klub i marinu:

 • Vezovi: Marina Porto Montenegro može da primi brodovaod 12 m do superjahti dužine 250 m. Postoje privremeni vezovi za posjetioce i dostupni su na dnevnoj, sedmičnoj ili mjesečnoj bazi, kao i premium paketi koji nude mogućnost dugoročnog veza.
 • Sadržaji: Marina ima širok spektar objekata za podršku nautičarima, uključujući pristanište za gorivo, snadbjevanje vodom i strujom, odlaganje otpada, perionicu, ostavu i servis.
 • Aktivnosti: Jahting klub Porto Montenegro nudi razne aktivnosti i događaje za vlasnike jahti i njihove goste, uključujući obuku plovidbe, kurseve održavanja brodova, društvene događaje i regate.

Kotor - jahte u najljepšem zalivu Jadrana

Smješten u jednom od najživopisnijih evropskih zaliva okružen veličanstvenim planinama i utvrđenjima, Kotor je svjetionik za ljubitelje pomorstva.

Kotorska Marina, pruža jedinstveni čarter jahti u Kotoru koji neprimjetno spaja istoriju, ljepotu i najsavremeniji jahting. Sa utvrđenim zidinama i planinskim vijencima koji služe kao slikovito platno, nautičarima se pruža prilika ne samo da uživaju u prirodi već i da otkriju bogato nasljeđe Kotora.

Od lavirinata kaldrmisanih ulica do istorijskih trgova, i kao dio UNESCO-ve svjetske baštine, Kotor definitivno ostavlja jak utisak na svakog ko ga poseti. Kotor je mali grad koji ima mnogo toga da ponudi. Ne propustite da pogledate naš vodič za plovidbu u Kotorskom zalivu i organizujte posjetu ovom važnom gradu.

Boats in the sea

Jahte u Budvi - iznajmljivanje jahti Crna Gora

Budva je ne samo jedno od vodećih turističkih mjesta u Crnoj Gori, već i izuzetno popularna destinacija za jahte.

Uz njenu netaknutu prirodu i mnoštvo zadivljujućih plaža, mogućnost iznajmljivanja jahte u Budvi predstavlja savršen spoj odmora i morske avanture.

Za one koji žele da se upuste u jedinstveno pomorsko iskustvo, bilo kroz iznajmljivanje jahte u Crnoj Gori ili prepuštanje jednodnevnom čarteru za pamćenje, Budva je pravo mjesto.

Dok plovite okolo, rute poput putovanja od Budve do Svetog Stefana ili krstarenja prema živopisnom Bokokotorskom zalivu obećavaju poglede koji oduzimaju dah i šarm Jadrana na svakom koraku.

Jahting bez premca u Herceg Novom

Herceg Novi, zadivljujući ulaz u Bokokotorski zaliv, je svetionik za one koji vole jahting u Crnoj Gori.

Iz ovog šarmantnog grada možete da se upustite u rute koje vode dublje u zaliv i posjetiti lokacije kao što su drevni grad Perast i čuveno ostrvo Gospa od Škrpjela.

Dok kruzirate po blistavoj vodi, pružiće vam se panoramski pogled na istorijska utvrđenja i zelene pejzaže.

U samom Herceg Novom, nautičari mogu da urone u bogatu tapiseriju istorije, lutajući starim tvrđavama ili ispijajući kafu u kafićima duž užurbanog šetališta. Spoj istraživanja i opuštanja je ono što čini jedrenje ovdje jedinstvenim iskustvom.

Savjeti za jahting u Crnoj Gori

Papirologija i neophodna dokumentacija: prije nego što isplovite u crnogorske vode, ključno je pripremiti sva neophodna dokumenta, posebno za strane jahte. Uvjerite se da ste unaprijed obezbijedili dozvole, licence i sve druge neophodne papire.

Svoj brod možete da registrujete i pod zastavom Crne Gore, bez obzira na nacionalnost, u tom slučaju će vam biti potrebni:

 • Predložen naziv broda
 • Kopija vašeg pasoša
 • Dokument o registraciji kompanije (primjenjivo za registracije koje se obavljaju pod imenom kompanije)
 • Kopija računa o prodaji/ugovoru o kupoprodaji (ovjerena kod notara)
 • Potvrda o osiguranju
 • Sertifikat proizvođača
 • CE sertifikat
 • Kopija brisanja (ako je brod prethodno registrovan)

Najbolje doba godine za jahting: Crna Gora nudi različite vremenske uslove tokom cijele godine. Da biste maksimalno iskoristili vrijeme za jahting, savjetuje se da odaberete sezonu sa mirnim morem i prijatnim vremenskim prilikama, a ljeto je očigledan izbor.

Bezbjednosne smjernice: Iako su vode oko Crne Gore generalno mirne, poštovanje međunarodnih i lokalnih sigurnosnih standarda je najvažnije. Neka vaša jahta bude opremljena svom preporučenom sigurnosnom opremom i upoznajte se sa lokalnim pomorskim pravilima.

Lokalni običaji kojih treba biti svjestan: Kao i kod svakog putovanja, poznavanje i poštovanje lokalnih običaja može uveliko da poboljša vaše iskustvo. Crna Gora može da se pohvali bogatom istorijom i živom kulturom, a vodeći računa o lokalnim običajima, posebno u primorskim gradovima i marinama, obezbijediće prijatnu interakciju sa lokalnim stanovništvom.

Women on the yacht

Čarter jahte u Crnoj Gori

Privlačna jadranska obala Crne Gore je žarište za jahting. Kada razmišljate o čarteru jahte u Crnoj Gori, bitno je da napravite razliku između iznajmljivanja jahte u Crnoj Gori za kratke izlete i vrhunskog čartera luksuznih jahti u Crnoj Gori za vrhunsko pomorsko iskustvo.

Sadržaji i usluge

Crnogorske marine nisu samo pristaništa, već i središta luksuza, udobnosti i usluga svjetske klase.

Ali nije sve posao, mogućnosti za zabavu su mnogobrojne, osiguravajući da se gosti provedu nezaboravno čak i van svojih plovila. Kada je u pitanju cijena jahti u Crnoj Gori, naša zemlja se ističe po konkurentnim cijenama, posebno u poređenju sa drugim jadranskim destinacijama, predstavljajući spoj luksuza i vrijednosti.

Da biste dobili najažurnije cijene za svaku marinu, preporučujemo direktan kontakt putem e-pošte ili telefona.

Izrada savršenog jahting itinerara u Crnoj Gori

Kada je u pitanju dizajniranje vaše jahting rute, Crna Gora nudi mnoštvo opcija. Evo popularnih i preporučenih ruta u koje se zaklinju iskusni mornari:

 1. Iz Herceg Novog do Kotora

Polazna tačka: Herceg Novi

Najzanimljiviji dio rute: Plovidba iz Herceg Novog, ulaz u Boku i dolazak do istorijskog grada Perasta i živopisnih obližnjih ostrva – Svetog Đorđa i Gospe od Škrpjela.

Finalna destinacija: Kotor, UNESCO-va svjetska baština koja pruža bezbroj opcija za istraživanje.

 1. Iz Kotora do Budve

Polazna tačka: Kotor

Najzanimljiviji dio rute: Putovanje prema jugu pruža pogled na zeleno poluostrvo Luštica, mirne plaže kao što su Jaz i Ploče, i kultno ostrvo Sveti Stefan.

Finalna destinacija: Budva, grad poznat po živahnom noćnom životu i privlačnim klubovima na plaži.

 1. Iz Budve do Bara

Polazna tačka: Budva

Najzanimljiviji dio rute: Ruta vodi nautičare pored živopisnog ostrva Sveti Nikola, mirnog ambijenta Petrovca i istorijskih ostataka starog Bara.

Finalna destinacija: Bar, značajna trgovačka luka.

 1. Iz Bara do Ulcinja

Polazna tačka: Bar

Najzanimljiviji dio rute: Južna obala Crne Gore predstavlja ljepote netaknute prirode i vodi do prelijepih plaža u Ulcinju.

Destinacija: Ulcinj, gdje ogromna pješčana prostranstva i očaravajući Stari grad nude raznovrsna iskustva.

 1. Krug Tivat – Bokokotorski zaliv

Polazna i završna tačka: Marina Porto Montenegro u Tivtu.

Najzanimljiviji dio rute: Upustite se u spokojnu plovidbu oko Tivatskog zaliva. Dok se spuštate sa poznatog pristaništa u Porto Montenegru, imaćete zadivljujući pogled na grad Tivat, zeleno ostrvo cvijeća i vještačko ostrvo čuveno po Crkvi Svetog Marka. Oni koji su zainteresovani za dugoročni vez i duži boravak u Tivtu mogu da istraže vezove Marine za prodaju.

Jasnije razumijevanje istorije jahti može da vam pruži veće poznavanje ovih plovila. Posetiocima Porto Montenegra učenje o istoriji i proizvođačima luksuznih jahti može biti zanimljivo i pružiti im značajan uvid u zanatsko umijeće i inovacije iz svijeta jahti.

Takođe, za novopečene parove nudimo specijalizovane predloge za romantični medeni mjesec u Crnoj Gori. Mješavina netaknutih voda, istorijskih gradova i osamljenih zaliva pružiće vam neuporedivo romantično iskustvo.

Sve u svemu, jahting u Crnoj Gori nudi zadivljujući spoj jadranske ljepote i bogate istorije. Dok se krećete njegovim svjetlucavim obalama i istorijskim lukama, uživaćete u jedinstvenoj pomorskoj avanturi.

Na kraju, ostaje samo da vas još jednom pozovemo da istražite bisere Crne Gore i doživite nezaboravno iskustvo jahtinga na Jadranu!